13 Май, 2018 17:43 1 974 3

Бургас ще произвежда ток от боклук

  • бургас-
  • ток-
  • боклук-
  • проект
Бургас ще произвежда ток от боклук - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 30 млн. лв. ще бъдат инвестирани в проект за изграждане на анаеробна инсталация за третиране на предварително събрани биоразградими отпадъци. Парите ще бъдат отпуснати по оперативна програма „Околна среда“ каза заместник-кметът по европейски политики и околна среда в община Бургас Руска Бояджиева.

„Идеята е тази анаеробна инсталация, третирайки биоразградими отпадъци, да произвежда и енергия и електричество. Доближаваме се до оползотворяването на това, което произвеждаме като отпадък. Очакването е в рамките на 2 месеца проектът да бъде одобрен, да бъде подписан договорът и да пристъпим към проектирането и изграждането на инсталацията“, каза Бояджиева пред БНР-Бургас.

Несъмнено новата система ще промени отношението на хората към отпадъците и начина, по който се събират и рециклират.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 0 Отговор
    "Сливи за смет"- нищо ново под слънцето.Само че не чрез директна размяна,а посредством производството на ток,с парите от продажбата на който ще се купят сливите.Което пък си е добър начин да се назначат повече хора обслужващ персонал за да борим безработицата.
  • 2 Ььььььь

    3 0 Отговор
    Нещо не разбрах с тоя боклук--депутатите ли ще ги превръщат в био маса??? Ако е така-една година ще им бачкам без пари...
  • 3 надежда

    1 0 Отговор
    Това ще да е боклука на швабите, нали те имат излишък и няма къде да го дянат, а така и боклука ще им примем, разбира се за много парички от които народа няма да види и стотинка