Last news in Fakti

12 Февруари, 2012 12:16 758 0

Министри получават порадъци до 150 EUR

  • италия-
  • монти-
  • министър-
  • подаръци

Министър-председателят на Италия Марио Монти забрани на министрите от своя кабинет да получават подаръци на стойност над 150 EUR. Ако получат такива, ще трябва да ги върнат или да ги предадат в администрацията. Указът повтаря решението от 2007 г. на бившия премиер Романо Проди, който тогава забрани на своите подчинени да приемат подаръци по-скъпи от 300 EUR.

На министрите също така ще им се наложи драстично да ограничат т.нар. представителни разходи. Категорично им е забранено да организират празненства и други мероприятия, които не са „крайно нуждаещи се”.

Новите мерки целят максимална икономия и ефективност на държавните учреждения. Те са част от новата програма за свиване на разходите, приети преди време от италианското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА