21 Септември, 2018 16:42 957 5

Облекчават процедурите за износ на оръжия

  • административни процедури-
  • износ-
  • оръжия

Държавата ще облекчи административните процедури, които се изискват при износа на продукция при производството на пневматично и ловно оръжие. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на откриването на ново производство в завод за компоненти за ловно и спортно оръжие в Габрово.

„С вицепремиера Дончев се разбрахме да подпомогнем продукцията, която произвеждате, по-бързо да се изнася и да бъде отрегулиран този процес“, поясни премиерът.

Министър-председателят посочи, че ниските данъци в България и ремонтите и строежите на пътища в страната привличат все повече чуждите инвеститори у нас. „С тази инфраструктура България все повече, чрез политиката на сближаване, става конкурентоспособна“, допълни премиерът Борисов.

Той подчерта, че за година и половина правителството работи последователно върху приоритета „образование“ - с увеличаването на учителските заплати, с модернизацията на образователната инфраструктура и с възможностите за засилено практическо обучение в училищата.

Инвестициите, свързани със строителството на новото производство в Габрово, възлизат на близо 15 милиона лева. За последната година броят на служителите в завода е нараснал със 17 %.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 К седми

    11 1 Отговор
    Ехее тя тая снимка га че виждам дедо Тоти в някой завод и ги пита-Как сте как сте !? А те си мислят но не смеят да му кажат-Вие ни лъжете че ни плащате, ние ви лъжем че ви работим :) !!!
  • 2 Снайперист

    4 1 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #5

  • 3 Обикновен Бг

    5 0 Отговор
    А за притежание и за самозащита , НО ЗА ИСТИНСКА САМОЗАЩИТА, МЕРКИТЕ СЕ ЗАТЯГАТ. НЕМОЖЕ РОБЪТ ДА НАДИГНЕ ГЛАВА , НО ЗА ЦИГАНИТЕ ВСИЧКО Е РАЗРЕШЕНО , ЗА ТЯХ МОЖЕ.
  • 4 Пешо

    5 0 Отговор
    Всички данни сочат, че инвеститорите напускат, тези разправят, че било навалица от инвестиции. 😂
  • 5 Чичо АДИ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Снайперист":

    ПАМЕТНИК ТА И ОТГОРЕ ,Само чакам някой БГ Калашник да свитне Тиквата и Бостана му !! Да настане народно веселие ! ХАЙЛ