Last news in Fakti

2 Октомври, 2018 18:09 8 754 8

Компания вдига заплатите на стотици хиляди служители

  • amazon-
  • заплата-
  • актуализация
Компания вдига заплатите на стотици хиляди служители - 1

Стотици хиляди служители на интернет гиганта Amazon в САЩ и Великобритания вече са с по-високи заплати. На час най-нископлатените служители ще получават по 15 USD в САЩ, 10.50 паунда в Лондон и 9.50 паунда за останалата част на Острова.

Повишението на заплатите се отнася за 250 000 служители на компанията в САЩ и 17 000 работници във Великобритания. Тук влизат и десетки хиляди сезонно заети.

Amazon е сред най-големите компании в света. Капитализацията й възлиза на близо 1 трилион USD, но често е критикувана за заплатите, които дава, както и за условията на труд. Актуализираните възнаграждения ще влязат в сила на 1 ноември тази година.

Подобен ход предприеха и конкуренти на Amazon.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 456

    24 6 Отговор
    Не се хващайте за Амазон да работите. Не подписвайте договор в България.

    Коментиран от #2

  • 2 иванка

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "456":

    Обясни ? Заради тежката работа, договор с 0 часа или българските агенции прецакват ?
  • 3 456

    20 3 Отговор
    Ако подпишеш договор с Амазон в България ти дават заплата според стандарта т.е. нищо, независимо че те изпращат например да работиш е Германия, Австрия или която и да е високо развита страна. Заплатата ти остава българска. В Германия поляци работят на полски договори само защото договора е подписан в Полша и почти нищо не получават. Амазон плаща много малко - минимална заплата и те обвързва за няколко години.

    Коментиран от #4

  • 4 456

    24 2 Отговор

    До коментар #3 от "456":

    Амазон нямат немски, австрийски работници. Защо? Защото не плащат!!!
  • 5 прост българин

    11 1 Отговор
    РАЗГЕЛЕ ЕДИН СИРОМАХ ДА ВДИГНЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ПРОСИЯ НАРОД ЧУДЯ СЕ ОТ КОЙ КРАЙ ДА СЕ ПОКРЪСТЯ
  • 6 гост

    14 1 Отговор
    Тези работодатели не са за хвалене. Юбър например от хубав доход над средния в момента дава бедняшка заплата и ако един човек преди две години е започнал за тях и е изкарвал 3х.паунда, то сега взима не повече от 1500 паунда. Ако използвате Ибей там е същото, таксички и условия намаляват крайната печалба за потребителя. Лошото е, че такива фирми убиват локалните бизнеси.

    Коментиран от #7

  • 7 No Exit from Brexit

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Повишаването е много голямо. Те бяха на минимална заплата. Сега тези £10.5 са повече от макдонълдс например, арабите ти бутат £3 на час под масата да им миеш чиниите в дюнерджийниците докато си намерят някой друг тъп, ням балък. Българите са същите като тях.
  • 8 Все още

    0 1 Отговор
    Чинии в дюнерджийница?!?!?!?!??!??! Всичките ми познати, които работят за Амазон в Англия на место са си подписали договорите и не мога да говоря за хора подписали тук договори. Иначе взимат добре - над 2,6к на месец и бачкат по-здраво. Имайте предвид, че взимат допълнителни часове и почиват 1 ден в седмица, а им се случва и да не почиват повече от 10 дни.