23 Октомври, 2018 20:21 7 763 7

Бургас с нов завод за 30 млн. USD

  • инвестиции-
  • бургас-
  • завод

Инвестиции

В Бургас започна изграждането на научноизследователски и производствен комплекс за ремонт и рециклиране на части и компоненти за самолетни двигатели. Комплексът ще бъде разположен върху терен от 20 декара, а инвестицията на компанията възлиза на 30 млн. USD.

„Даваме старт на голям амбициозен проект, продължение на 25-годишния ни опит във внедряване на най-високите технологии, използвани в САЩ, ЕС и Япония. Целта на проекта е строителство на научноизследователски комплекс, който ще бъде построен на три етапа. Планираме да продължим сътрудничеството си с Община Бургас, но и с бургаските университети. На откриването след година ще поканим и нашите партньори от "Сименс", "Юнайтед технолоджи корпорейшън" и др. компании. Благодаря за подкрепата на кмета Николов и институциите в града. Ще се радваме да дадем пример в Бургас и за други компании", каза Алексей Филипов, собственик на "Сигматек" ЕООД, цитиран от burgas24.bg.

Дейността на базата ще бъде свързана с услуги в турбостроенето като ремонт и нанасяне на специални покрития върху компоненти на самолетни газотурбинни двигатели. Предприятието използва и внедрява революционни проектни решения, позволяващи в България да се създаде съвременно производство с високо ниво "ноу-хау", обединяващо в себе си високи технически знания и опит.

Развитието на производството е предвидено да стане на три етапа. Първият от тях се планира да започне още в края на 2019 година, когато трябва да бъдат завършени и построени производствено-административните сгради и съоръжения. Компанията инвеститор ще осигури опитни чуждестранни специалисти, което ще позволи в кратък срок да се организира система за управление на сложните производствени процеси, система за качество на предприятието и управление на ресурсите на дружеството в съответствие с най-добрите световни практики.

„Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД разполага с територия от 240 дка, която е запълнена на 90 %. В нея са привлечени над 30 инвеститора, разкриващи 1000 постоянни работни места, като са инвестирани над 80 млн. лв. в производства и логистични бази. Вече функционират бази за бетонови изделия, изработка на мебели, производство на отоплителни и климатични системи, метални изделия, местни продукти, хлебни изделия, логистични центрове. От лятото на 2017 година в портфолиото на парка присъства и шведският гигант в автомобилното производството "Volvo Group" с център за обслужване, сервизиране и продажба на товарни автомобили от марките "Volvo" и "Renault".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    21 24 Отговор
    И тва е некъв балон дек ша гръмне още не станал
  • 2 гробар

    14 17 Отговор
    Завод за ковчези......
  • 3 Ttt

    12 13 Отговор
    Тоя завод най-вероятно е инвенстиция от любимеца на русофилите Путин и кУрнелия?
    Руснаците и комунистите мислят за благото сИ “ народа”
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 В Парка от 240

    1 1 Отговор
    Декара, гръмко, много. Има какво? Няколко производства.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 grud

    2 1 Отговор
    Краднелия като прави завод, защо го прави с украинска фирма? Нали е българка, роденае в Крушовица, Враца?

    Има поне 10 български фирми от ранга на Сигматек, които можеха да получат възможност да ремонтират компоненти на еърбъс и ембраер.