2 Ноември, 2018 11:37 2 644 1

Потопяваме се в ароматния свят на кафето

  • иец-
  • изложение-
  • кафе

Работилницата за вкусове, изложение ИНТЕРФУД&ДРИНК, отваря врати в Интер Експо Център от 7 до 10 ноември

Потопяваме се в ароматния свят на кафето - 1

Всяка глътка кафе доставя наслада; уханието е истинско вълшебство. Усещате ли приказното изживяване на работилницата за вкусове – ИНТЕРФУД&ДРИНК? Каним Ви да надникнем зад завесите на изложението за храни, напитки, машини и технологии, което ще се проведе в Интер Експо Център от 7 до 10 ноември.

Своеобразната работилница за вкусове ще събере заедно професионалистите и широката публика, давайки възможност за представяне на най-новите продукти, разработки и иновации. „Посещаването на събитието носи висока добавена стойност“, коментираха на последното издание участници. Защото ИНТЕРФУД&ДРИНК ще се проведе паралелно с международните изложения за хранително-вкусовия и хорека сектора МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ. Създавайки уникална по рода си атмосфера, в тях ще се включат общо над 500 изложители, 162-ма от които – за първи път. Участие ще вземат компании от България, Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия.

Лате арт състезание – за първи път

Води ви уханието на кафе? Може би вие не сте само ценител, но и истински професионалист в приготвянето на напитки с кафе? На правилното място сте! Защото на 8 и 9 ноември, в рамките на изложението, ще се проведе първият Latte Art кафе шампионат – под егидата на Световната кафе организация. Събитието предоставя възможност на професионалистите да премерят сили в създаването на най-добрите еспресо и капучино. Напитките ще бъдат оценявани от Дарио Чарлантини и Бранислав Берония от Specialty Coffee Association (SCA).

Да създадеш кафе с фантазия, да станеш шампион

Приготвянето на качествено еспресо е изкуство, пресъздаващо емоции и създаващо удоволствие. Според режисъора Дейвид Линч лошото кафе е по-добро от липсата на такова. Напълно на противоположното мнение обаче са организаторите на Българския бариста шампионат Baristo University със сътрудничеството на Rancilio; те не приемат нищо по-малко от перфектното кафе. В търсене на най-добрите баристи в България, на 9 ноември, най-изкусните кафе майстори ще се изправят пред предизвикателството да докажат своите възможности в съревнование за титлата Бариста шампион на България, създавайки най-доброто еспресо и капучино. Български бариста шампионат е официален кръг на световния еспресо шампионат „Espresso Italiano Champion”, организиран от INEI (Istituto Nazionale Espresso Italiano).

Селекция от аромати

Работилницата за вкусове ще предложи наслада както за любителите на кафето, така и за собствениците за заведенията, ресторантите и магазините, които искат да изберат най-доброто и да удовлетворят желанията на клиента. Присъстващите ще открият нови вкусове и познати вече марки, предлагащи своите предложения в иновативни капсули. Сред новаторските за родния пазар продукти е Rainforest blend - с добра киселинност, фино тяло и сладък аромат, потапящ във вкуса на висококачествените и чисти кафени зърна от тропическите гори на Перу. Кафето е сертифицирано от организацията за опазване на водата и дивата природа Rainforest Alliance.

Между елегантните предложения присъстващите ще откриват ароматни предложения, сред които такива, създаващи деликатен баланс между внимателно подбрана Арабика от Етиопия, Хондурас, Гватемала и Бразилия. Ще бъдат претворени и магическите вкусове на Южна Америка и сините планини на Ямайка.

Освен пълната гама на вече добре познатите на пазара продукти, посетителите ще могат да се запознаят и с новите, сред които Bianchi „NERO“ – съчетание от първокласна арабика от Коста Рика и Бразилия, комбинирана с подбрана робуста от Индия. Bianchi „ORO“ смесва мекотата и аромата на арабиката от Колумбия със силата на индийската робуста, а „DECAF“ е предназначено за всички любители на кафето, избягващи високи дози кофеин. Съчетанието от ароматна колумбийска арабика и висококачествена индийска робуста, с ниско съдържание на кофеин, гарантира удоволствието от любимата напитка.

В плантацията на Пабло

Сега се пренасяме в един различен и екзотичен свят – девствените високопланински райони на Гватемала. Това е мястото, на което расте кафе с изключителен аромат, а крайният продукт притежава нотки от шоколад, карамел и мед, придобити чрез новия профил за печене. Тази Арабика се отличава с подчертаната си сладост и букета аромати. Кафето е селектирано от известните гватемалски плантации на Пабло Артуро Чуй Флорес - Пеня Бланка, на Хорхе Луис Фернандес Марокин - Финка Ла Пасториа и плантация Финка Ла Сонриса на Луис Фернандо Пиварал Агуилар.

И за финал... Ако не сте виждали фабрика за създаване на кафе, то фабриката ще дойде при вас. От 7 до 10 ноември в рамките на ИНТЕРФУД&ДРИНК посетителите ще могат да наблюдават процеса на изпичане на кафените зърна с Джордж Макрополус.

Добавете към кафето парче шоколад или друг десерт от класа; насладете се на прекрасната напитка. И се потопете в света на изложенията, които отварят нови хоризонти пред вселената на хранително-вкусовия и хорека сектора. От 7 до 10 ноември в Интер Експо Център.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дани от Виница

    1 0 Отговор
    На 35г пропуших и пропих кафе,край колегите си,майка ми се кара,и за това се крия от нея