Last news in Fakti

8 Ноември, 2018 22:59 1 816 6

Договори за €30 млн. подписахме с Китай

  • китай-
  • караниколов-
  • компании

Интерес към български стоки в Шанхай

Договори за €30 млн. подписахме с Китай - 1

Български компании от хранително-вкусовата и козметичната промишленост подписаха договори за износ за над 30 млн. евро само за първите дни на Първото издание на Китайския международен панаир за вносни стоки /CIIE/, което се провежда в Шанхай в периода 5-10.11.2018 г.

Това съобщиха от Министерството на икономиката.

Министър Караниколов е начело на българската бизнес делегацията, в която влизат представители на 32 български компании-изложители, представящи своите стоки и услуги в секторите - хранително-вкусова промишленост, козметика и услуги.

Още в първите дни на изложението български фирми са осъществили множество директни продажби и контакти с потенциални китайски партньори - дистрибутори на козметика, храни и напитки. Подписани са вече няколко предварителни договора за трайна дистрибуция.

Министър Караниколов подчерта, че страната ни участва в Първото издание на Китайския международен панаир, с цел лансиране на българските продукти на китайския пазар. Икономическият министър благодари на китайската страна за поканата за участие на български компании в Изложението, както и за отличната организация на събитието. „Считаме, че има още възможности за по-нататъшно разширяване на българския износ. Надявам се вашият пример да е основа за задълбочаване на партньорството с Китай“, допълни той.

В първото издание на Китайския международен панаир за вносни стоки участват над 130 държави, а българското национално участие се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ към Министерство на икономиката. Над 3 600 международни компании ще проведат дискусии и B2B срещи с над 400 000 търговски компании от Китай и страни отвъд океана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОТ ИЛИЕНЦИ

    12 2 Отговор
    Договори за €30 млн. подписахме с Китай.................Е ТОВА ЩЕ "СЪЖИВИ " ИКОНОМИКАТА, СМЕХ !!!

    Коментиран от #2

  • 2 El Torro

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "ОТ ИЛИЕНЦИ":

    Все пак е някакво начало.
  • 3 Това някаква шега ли е???

    9 3 Отговор
    15 млн Евро??? Толкова струва една офис сграда. Това ли договорихме с Китай??? Какво ли се учудвам. В БГ само пране на пари и одиране на кожи на бедняците се прави. А и лотарийка и залози вървят. Мизерия

    Коментиран от #4

  • 4 Поправка 30

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Това някаква шега ли е???":

    Млн Евро
  • 5 Паток

    10 2 Отговор
    Намерили, с какво да се хвалят тъпанарите на Тиквата! Едно китайско село не може да се нахрани с храна за тия пари!
  • 6 Ха де

    3 0 Отговор
    Китайците под милиард за пари не ги броят :)