Last news in Fakti

16 Ноември, 2018 09:33 9 130

Кирил Сарафов: В България има бъдеще за хора, които имат желание за работа

  • кариера-
  • живот-
  • бъдеще-
  • чужбина-
  • българия-
  • желание

Кирил споделя, че връщането му в България е било най-хубавото нещо, което му се е случвало

Кирил Сарафов: В България има бъдеще за хора, които имат желание за работа - 1
Снимка: Кирил Сарафов

Това е Кирил Сарафов (24 години). Завършил е университет в Шотландия, след което започва работа в голяма американска фирма. Кирил взима решението да се върне в България, с идеята да изживее приятни моменти - лични и професионални.

Париплей България ЕООД

Къде работите и на каква позиция?

Automation QA в Париплей.

Опишете работата си с няколко изречения?

За момента съм единственият Automation QA във фирмата.Създавам автоматични тестове за нашите продукти. Те покриват както front end, така и back end. Комуникирам с всички екипи във фирмата, за да разбера по-добре различните ни продукти и да програмирам успешни тестови процеси

Къде сте учили или работили в чужбина?

През 2013 година отидох да уча в университет в Единбург, Шотландия. В началото работих за охранителна фирма, за да си покривам някои от разходите. Още когато си избирах специалността, разбрах, че през третата година (от общо четири) мога да карам стаж. Така и стана. Започнах стаж като QA Engineer в General Electric. Старах се много по време на стажа си, моят мениджър го оцени и ми предложи да започна работа там, след приключване на стажа. Работих там още две години, една от която ходих и на университет. Там научих страшно много. Предполагам на това се дължи факта, че си намерих бързо работа в България, която смея да твърдя, че ми харесва.

Колко време бяхте в чужбина?

5 години.

Кога се върнахте в България?

В България се върнах август месец тази година. Имах желание да се върна няколко месеца по-рано. Не го направих, защото проекта, по който работех, не беше завършен. Исках да приключа напълно работата си там и тогава да се върна.

Защо избрахте да се върнете в България?

Избрах да се върна в България, защото тук се чувствам доста по-добре. При добро образование и желание, тук също може да се изкарват добри пари и да се живее добре. Голям фактор бяха семейството и приятелите. Няма нищо по-хубаво от това. Тук се чувствам много по-спокоен и свободен.

Защо бихте посъветвали младите хора да се върнат в България?

Бих ги посъветвал да не стоят някъде, където не се чувстват добре и да не чакат следващото пътуване. Аз потърсих промяната с връщането си в България и тази промяна ми донесе удовлетворение.

Какво бихте казали на онези, които смятат, че в България няма бъдеще?

В България хубаво бъдеще има за хора, които имат желание за работа. Тук, ако се работи усърдно, идват и добрите пари, а от там и спокойствието. Разтърсете се из сайтовете за предлагане на работа и вижте бюджетите за позициите.

Какви бяха трите най-големи предизвикателства пред Вас, когато се върнахте?

Да приема мудната българска администрация и бавните банкови плащания. Да намеря място за живеене и да разбера, че вече всички по улиците ме разбират, когато говоря на български.

Какви според Вас са трите най-големи предимства на живота и кариерата в България?

Интернационалните фирми предоставят голям пазар за всякакви специалисти. Хората, натрупали различен опит в чужбина, могат да се развиват доста по-бързо в България.

Какво Ви липсваше най-много, докато бяхте в чужбина?

Близките ми и разнообразният климат.

Опишете живота си в България с няколко думи?

Различен, социален и по-приятен.

Каква е Вашата формула за успех?

Работи усърдно и се забавлявай истински!

Виж свободните позиции от Париплей България ЕООД

P.S: "Аз избрах България" е съвместна инициатива на Zaplata.bg и Държавната агенция за българите в чужбина.



Свързани новини