20 Ноември, 2018 14:11 1 132 1

Авиокомпания ще използва изкуствен интелект

  • авиокомпания-
  • изкуствен интелект-
  • прогноза-
  • цени-
  • пътници

Той ще предвижда пътникопотока

Авиокомпания ще използва изкуствен интелект - 1
Снимка: Shutterstock

Руският национален превозвач „Аерофлот” ще използва изкуствен интелект, за да прогнозира цените на билетите и вътрешното търсене. „Искаме да се обърнем именно към технологията на изкуствения интелект относно ценообразуването и затовареността на вътрешните полети. Това е много важно за нас, особено като се има предвид, че разширяваме пазарите в районите на Красноярск, Новосибирск, Екатеринбург. Трябва ясно да знаем какво ще се случва там, за да не претърпим загуби”, казва генералният директор на компанията Виталий Савельов.

В началото на седмицата съвета на директорите на авиокомпанията одобри стратегия за развитие й до 2023 г. В нея се предвижда създаването на три хъба и четири бази на територията на Русия, а също така ръст на пътникопотока, включително и транзитния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    4 0 Отговор
    И за България,е нужно най накрая електронно правителство. В буквалния смисъл, може и квантово. Това е спасението!