18 Декември, 2018 17:43 2 411 0

Велинград с поредното отличие

  • велинград-
  • награда-
  • туризъм-
  • дестинация

Градът е определен за „Лятна туристическа дестинация за 2018-та”

Велинград с поредното отличие - 1

В Малката Базилика в Пловдив се проведе церемония по присъждане на Осмите годишни награди „Чудесата на България” 2018 година. Велинград беше отличен с приз в категория „Лятна туристическа дестинация за 2018-та”. В обръщението си д-р Костадин Коев подчерта: „Тази година е особено важна за Велинград, защото отбеляза значими годишнини – 70 години от създаването си и 10 години от обявяването му за SPA столица на Балканите. 2018 г. донесе и голямо признание за усилията на туристическия бранш, защото велинградските хотели спечелиха и много национални, балкански и световни награди, заради високото качество на предлагания продукт. Пожелавам успех на кампанията на вестник „Стандарт” за популяризиране на историята и културата ни и да виждаме повече „Чудеса на България”, запазени от 7 –те цивилизации, обитавали нашите земи.”

На церемонията присъстваха председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, народни представители, кметове, историци, археолози, представители на бизнеса, неправителствени организации и медии.

Тази година инициативата „Чудесата на България” спечели голямата награда за културно –историческо наследство на Европейската комисия – Награда „Европа Ностра -2018” в категория „Изключителен принос”.

Велинград с поредното отличие


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА