Last news in Fakti

30 Март, 2012 22:07 1 118 1

Бойко Борисов плаща социалните в ОЦК Кърджали

  • оцк кърджали-
  • бойко борисов

Еднократна помощ в размер на 325 лева от Агенцията за социално подпомагане ще получи всеки от работещите в ОЦК Кърджали, съобщи пред „Панорама” по БНТ премиерът Бойко Борисов.

Той уточни, че до около 1 часа тази нощ ще се работи, за да се направят списъци и да могат банките още същия ден да преведат парите на работниците, които все още чакат възнагражденията си от собственика Валентин Захариев. БНБ се е съгласила да отвори, заяви Бойко Борисов.

Това ще им помогне да закърпят положението, каза Бойко Борисов.

Подаването на молби ще продължи и през почивните дни. От финансовата помощ ще могат да се възползват и онези служители, които са напуснали завода, но все още не са им изплатени обезщетенията, съобщиха областният управител Иванка Таушанова.

Металурзите от ОЦК отново блокираха основния път между Кърджали и Хасково от 9.30 до 10.30 ч., предаде bTV. Стачката на работниците продължава 29-и ден, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

Преди ден Захариев отново обеща, че до дни заплатите ще бъдат изплатени.

Преди това някои от работниците започнаха да подават искове в съда за запориране на сметките и имуществото на Захариев. Подадените заявления вече са над 200 и броят им расте.

За събота инициативният комитет предвижда пътят между Кърджали и Хасково отново да бъде блокиран за 1 час. Ако исканията на протестиращите не бъдат удовлетворени в най-кратки срокове, инициативният комитет обмисля протестни действия от следващата седмица да бъдат провеждани в София, завършва съобщението на КНСБ. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тони-София

    0 0 Отговор
    СТИГА ГЛУПОСТИ!Борисов не плаща! Народът плаща ! Той взема решение само!