Last news in Fakti

1 Април, 2012 15:58 1 006 2

40% от фирмите готови с бонуси по Великден

  • великден-
  • бонуси-
  • бтпп-
  • работодатели

40% от работодателите имат възможност да дадат бонуси на служителите си по Великден, става ясно от анкета на БТПП сред членовете на търговската палата. Основната част от тях – 78% превиждат допълнителното стимулиране да е под формата на пари, а 11% - чрез ваучери.

42% от участващите в проучването членове на БТПП планират да стимулират служителите за Възкресение Христово с бонуси, въпреки че само 21% от фирмите са отбелязали, че секторът, в които работят, в момента е в ръст. Спрямо миналогодишното проучване намалява делът на фирмите, които са предвидили бонуси за Великден с 2.1% (44% през 2011 г.).

През 2012 г. се увеличава делът на работодателите, които ще дадат бонуси в парично изражение с близо 4% спрямо миналата година. Със същия размер нараства и делът на фирмите, които ще предоставят бонуси под формата на ваучери.

Останалите 11% не са посочили конкретна форма за бонусите на служителите.

От друга страна, за 58 % икономическото им състояние не позволява да стимулират заетите лица с допълнителни средства за Великден. 39 % от работодателите са отговорили, че фирмата им е със затруднено финансово положение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хитлер

    0 0 Отговор
    Какво излиза че само 40 процента от работодателите ни са какви ли не, само не са и християни.Оставяме бонусите на страна,но по едни 10 лева например са страшно много за някой хорица не могат ли да дадат .
  • 2 Радо

    0 0 Отговор
    Аз забравих даже какво е туй заплата като си от дълго време без работа ще взема последният фиш който взех преди година да си туря в рамка и да го закача на стената.