Last news in Fakti

6 Април, 2012 13:33 1 388 0

Дянков: Трима инвеститори преговарят за покупката на ОЦК

  • оцк кърджали

В момента вървят преговори с трима инвеститори, които са заявили намерение да купят Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали, а най-оптимистичният срок за сделката е 10-15 дни. Това каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков на границата с Гърция при новия ГКПП Маказа.

Една българска и две чужди фирми са потенциалните купувачи за затъналия металургичен комбинат. Вариантът банките-кредитори да осигурят международен мениджърски екип не е отпаднал, посочи Дянков. Той е разпоредил пълни данъчни проверки на фирмите на Валентин Захариев, съпругата и двамата му сина. По първоначални данни, дълговете на кредитния милионер значително надхвърлят известните доскоро 320 милиона и достигат 360 милиона лева.

Довечера министър Дянков ще запознае в Кърджали металурзите с ход на преговорите, както и с цялостната картина на проверките дотук в комбината.

От Маказа Дянков отпътува за гръцкия град Комотини, където трябва да бъде обсъдена готовността на съседите за официалното откриване на новото ГКПП. Когато се уточнят сроковете ще бъде насрочено и съвместно заседание на двете правителства. Дянков уточни, че е важно пътят да бъде отворен преди старта на туристическия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА