Last news in Fakti

29 Март, 2012 17:20 1 473 3

Захариев: Не съм виновен аз за ОЦК-Кърджали

  • оцк кърджали-
  • валентин захариев
Захариев: Не съм виновен аз за ОЦК-Кърджали - 1
Валентин Захариев: Снимка: БГНЕС

Забавената екооценка на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали, проблем при усвояването на кредит, авария и студеното време през зимата. Това са основните причини за неплащането на заплатите.

Те бяха обявени от собственикът на ОЦК Кърджали Валентин Захариев на нарочно свикана пресконференция.

Категорично отхвърлям твърдението за умишлен фалит. ОЦК без инвестиции е мъртво, заяви Валентин Захариев. Той не можа да даде точна дата за изплащането на заплатите на работниците в ОЦК - Кърджали. Валентин Захариев отрече лошото управление на комбината.

Според информацията, дадена от Захариев, средствата за изплащане на дължимите суми на работниците ще дойдат от Първа инвестиционна банка. Ще се обърнем към наши купувачи, ако няма финансиране от банките, каза Захариев във връзка с плана за подновяване на дейността на завода.

Ако купувачът предплати ще започнем работа още от следващия месец, продължи Захариев.

Той подчерта също, че не става въпрос за неизплащане на заплати, а за закъсняло плащане. Вследствие на това ОЦК - Кърджали губи 55 работници.

Захариев не отрече и вината на него и ръководния екип на ОЦК – Кърджали: " Допускали сме грешки в ОЦК, допускали сме грешки и в управлението на ГОРУБСО.

Преди това в Пловдив социалният министър Тотю Младенов обяви, че очаква новият собственик да влезе реално във владение в „Горубсо-Мадан", за да може по най-бързия начин да се плати и да пусне тока в мината. Според министъра така ще се изпълнят предписанията на Инспекцията по труда, заради които бяха затворени двата рудника в Мадан.

Късно снощи е била подписана сделката за "Горубсо-Мадан" между Валентин Захариев и Николай Вълканов, но все още няма информация за нейните параметри. Имаме уверението на новия собственик, че това ще бъде направено до няколко дни, след като встъпи във владение, подчерта Младенов.

Междувременно работниците от кърджалийския комбинат предявяват пред съда искания да им бъдат издадени изпълнителни листове за забавените заплати. Според синдикалисти в дружеството на някои от тях се дължат по 2.5 заплати, а на други - дори по 4.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЛАДИЯТОР

    0 0 Отговор
    ЖАЛЪК ТЪП И БЕЗСЪРДЕЧЕН ЖИВЕЕШ НА ГЪРБА НА ХОРАТА КОИТО НЯМАТ И ПАРИ ЗА ХЛЯБ...ДАИ НА ХОРАТА ПАРИТЕ БЕ СЪЩЕСТВО ОБЛЕЧЕНО В КОСТЮМ ПОД НАЕМ.....СТИГА С ТОВА БЕЗЗАКОНИЕ ....Е ПАРИТЕ КЪДЕТО ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ...НАЛИ БЕ УПРАВНИЦИ
  • 2 безработен

    0 0 Отговор
    Наистина не е виновен, виновна е така наречената ,,ДЪРЖАВА" ,която от 20и няколко гд. е управлявана само от продажници и мутри.
  • 3 GOST

    0 0 Отговор
    КОЙ МИ С.А В ГАЩИТЕ. КОЙ ГО ТЪРПИ ТОЯ ЦИГАНИН - ЩОМ СА РАБОТИЛИ СА ИЗКАРВАЛИ ДА СИ Е ПРАВИЛ СМЕТКА КАТО НЕ -ДА НЕ ставал СОБСТВЕНИК.