Last news in Fakti

13 Февруари, 2019 13:37 1 741 7

Повече инвестиции между България и Саудитска Арабия

  • българия-
  • саудитска арабия-
  • сътрудничество-
  • решение-
  • търговия

Интересите са в областта на туризма, транспорта, информационните технологии и съобщенията

Повече инвестиции между България и Саудитска Арабия - 1
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет одобри започването на преговори за Споразумение между правителството на България и правителството на Саудитска Арабия. Документът ще допринесе за активизиране на двустранното сътрудничество, увеличаване на инвестиционните потоци и ще е в интерес на съвместните проекти между България и Саудитска Арабия. Ще бъде осигурена и правна основа за тяхното реализиране и защита.

През последните години бяха значително засилени отношенията между България и Саудитска Арабия чрез активна размяна на официални и бизнес делегации, като се открои интереса на саудитската страна към сътрудничество в области като туризъм, транспорт, информационни технологии и съобщенията, а също и привличане на български инженерингови организации в изграждане на мащабни инфраструктурни обекти на саудитска територия. С цел насърчаване на бизнес отношенията и инвестиционните инициативи, бяха установени контакти със саудитския Фонд за публични инвестиции и със Саудитско-арабската генерална служба за инвестиции.

Кралство Саудитска Арабия е най-голямата и най-богата страна в Близкия изток, водещ производител на петрол в световен мащаб, който притежава 16% от доказаните към 2015 г. глобални резерви на петрол и заема лидерска позиция в ОПЕК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    6 1 Отговор
    Да не земат и ходжи и джихадисти да ни пращат
  • 2 Хи их хи

    6 1 Отговор
    А санкции няма ли да има, щото там в турско нещо, някъде и някога го разфасоваха. Е вярно не са го тъпчили с Новичок, кат рашките, ама пак не е много редно, нали?
  • 3 пипи дългото чорапче

    5 1 Отговор
    Да не внасяме пясък или сме добре с тях заради определени държавници с имоти там.Или още по е-казва САЩ и внасяме демокрация и оттам

    Коментиран от #4

  • 4 ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "пипи дългото чорапче":

    Манговците проявяват интерес към земеделската ни земя, а и не само те.
  • 5 ЕСТЕСТВЕНО

    3 1 Отговор
    Ама само такива ще идват . . . Такъв напредък виждам , към терминалите де ! При такива инвестиции - така , към терминалите .
  • 6 ЕДНО ВРЕМЕ

    4 1 Отговор
    . . . . Министър председателя ни Беров казваше - защо да не пуснем арабите , нали ще дават долари ! ! ! И ги пусна . Напълнихме се с араби , не с долари . Ама го няма за да види . Та и тези сега, само че тук ще бъде яко сваляне на кожи от гърбовете ни .
  • 7 Жечко

    1 0 Отговор
    Според вас в какво точно ще инвестира СА в България?

    Отговора е простичък в покупката на бългаска територия!
    Това е единственото нещо което все още продажника Борисов не е започнал да дарява!