Last news in Fakti

12 Април, 2019 16:50 3 036 7

Инвестиция за 46 млн. лева разкрива 500 работни места

  • инвестиция-
  • работни места

От създаването си през 2007 г., компанията е инвестирала над 350 млн. лв. на българския пазар

Инвестиция за 46 млн. лева разкрива 500 работни места - 1

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас А по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на фирма „VMware“ на стойност 46 061 000,00 лв., в резултат на който ще бъдат разкрити над 500 нови работни места.

Зам.-министър Борисов благодари на компанията, че с дейността си утвърждава България като един от лидерите в ИТ сектора в глобален и регионален мащаб. От своя страна изпълнителният директор на „VMWare“ Дияна Стефанова подчерта, че от създаването си през 2007 г., компанията е инвестирала над 350 млн. лв. на българския пазар, превръщайки София в един от трите основни стратегически центрове за научно-изследователска и развойна дейност за „VMware“ в световен мащаб. Тя допълни, че настоящият проект е доказателство за инвестиционните намеренията на компанията да разширяват капацитета си на регионално ниво.

Основната цел на настоящия инвестиционен проект е свързана с разширяването на съществуващото предприятие чрез изследване и разработване на нови софтуерни продукти, както и чрез увеличаване на броя на служителите през следващите години. Работният капацитет на "ВиЕмУеър България" ЕООД ще подобри разработването на нови продукти и ще предложи професионални услуги по внедряване на закупените от клиентите продукти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поредната

    1 10 Отговор
    Фалшива новина.

    Коментиран от #4

  • 2 гост

    10 10 Отговор
    За какви милиони говорят, за какво чудо на чудесата? Един ИТ специалист получава средно 3х.лв брутна заплата с бонусите, а в този сектор материалните инвестиции са много малки спрямо знанията и обученията, понеже човек може да работи ефективно на една машина за 2х.лв, един сървър и един офис с месечен наем от 700лв, отделно се плаща за лицензи и др., та разход от 40х.лв на човек по колко трябва да го умножат, за да стигне 40млн., да, точно, по 1000човека.
    Не знам защо обаче наричат плащането на заплати и амортизации с думата инвестиция?

    Коментиран от #3, #6

  • 3 СссереМ

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Троле,щом не си я чувал тая фирма,значи и Dell ти е непозната дума,сега се прибери от кръчмата че някой трябва да издои козичките.
  • 4 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Поредната":

    Фалшив си ти и целият ти живот!
    Кофти е да излезе добра новина за България,която е в разрез с опорните ти точки за тролене!
  • 5 Оппа

    7 2 Отговор
    Нема лошо! Ама ИТ сектора ми е далече от стабилната икономика. Много ме радва като се отвори нов завод дето произвежда нещо или голям масив с 🍅 например. Това е рецептата за добър живот. Като се каже, че се инвестира в ИТ или строителство, не ми е много ок.
  • 6 Radara

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Много си прост ама не го знаеш. Разбира се че инвестициите в човешки капитал са инвестиции. Ти да не предпочиташ соларен парк за 40млн. и разкрити 5 работни места за по 500лв. на месец.
  • 7 koпа

    1 0 Отговор
    Инглизова върни се по темите в който се специализирала и имаш възможност да се реализираш,темите със секс там вече си доказа знанията,икономита не за тебе не се бъркай там ,без това сме в икономическа разруха и без тебе.