Last news in Fakti

5 Май, 2012 17:37 6 377 2

Най-младата жена пилот във Великобритания

  • пилот-
  • жена-
  • професия-
  • великобритания

Жената, която на девет годишна възраст за пръв път вижда пилотската кабина, днес вече е най-младия пилот в гражданската авиация на Острова. Постижението на 25-годишната Кейт Моран е доказателство, че упоритостта и любовта към дадена професия няма възрастови граници или пък деление на професиите на мъжки и женски.

Към момета в авиацията едва 5% от пилотите са жени. „Бях готова да изучавам и най-трудните предмети, само и само да сбъдна мечтата си, а именно да стана пилот на самолет”, казва Кейт. Тя е прекарала14 месеца в лятно училище, където в продължение на 800 часа е изучавала 14 предмета, между които радионавигация, метеорология и други. Цената на обучението е била 80 000 паунда. „За да станеш пилот трябва много усилия, но в края на краищата това се възнаграждава доста добре след това”, напомня Кейт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VVV

    0 0 Отговор
    Лошото обаче само е че цената не е за всеки-80 000 паунда!!!малко кофти ако ги нямаш!иначе мечтите трябва да се сбъдват!
  • 2 Plimp

    0 0 Отговор
    Кате, Кате, в тая кабина колко постижения можем да напрвим с теб :)