ФАКТИ.БГ

Палфингер България помага на ученици и зрелостници да развият своята кариера

Основният приоритет за компанията е инвестицията в човешкия капитал – настоящи и бъдещи служители.

Публикувана: 23 Май, 2019 09:33
КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2045
Палфингер България помага на ученици и зрелостници да развият своята кариера
Снимка: PALFINGER
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Palfinger AG е водещ международен производител на иновативни решения за подемно транспортни системи, основана през 1932 от Ричард Палфингер.

Днес, PALFINGER AG е лидер на световния пазар за производство на кранове и повдигащи системи. Концернът разполага с глобална мрежа за продажби и сервизни услуги (повече от 200 основни вносители/търговци и 5,000 центъра за продажба и сервиз по света), поръчки, производство, монтаж (37 производствени и монтажни локации), базирани на стратегически цели: иновация – интернационализация – гъвкавост.

Палфингер Продукционстехник България ЕООД е разположенa в гр. Червен бряг и е част от групата на PALFINGER от 1999 г.

Заводът в гр.Червен бряг произвежда заварени компоненти както за Концерна, така и за външни фирми, а от 2007 г. насам, функционира лицензиран център за професионално обучение – специалност "Заваряване".

Центърът разполага, както с обособена класна стая за усвояване на теоретични познания, така и с помещение оборудвано за практика. Училището отговаря изцяло на спецификата на изучаемата дисциплина и е с капацитет до 16 ученика в един клас.

След успешно полагане на теоретичен и изпит по практика, обучаемите получават свидетелства за правоспособност по заваряване и предложение за работа във фирмата.

Основният приоритет за компанията е инвестицията в човешкия капитал – настоящи и бъдещи служители.

Фирмата насочва поглед и влага усилия за установяването и поддържането на връзката "Бизнес – образование".

Главната цел на компанията е да помогне на учениците едновременно да научат теорията, необходима за тяхната професия в училище, както и да я приложат на практика. Toва дава възможност на младите хора да изградят трудови навици, докато се обучават.

На 15.05.2019 година Палфингер Прадукционстехник България ЕООД награди един от своите ученици - Емил Миладинов от ПГМЕТ "Девети май" гр. Червен бряг, по случай спечеленото шесто място (от 120 участници от цяла Европа) на конкурса "Млад заварчик на Европа".

Снимка: Награждаването на Емил

Палфингер България помага на ученици и зрелостници да развият своята кариера

Това е резултатът не само от съвместните двугодишни усилия, но и от огромното желание на фирмата за сътрудничество с училищата и младите хора.


Вижте всички актуални предложения за работа от Палфингер Продукционстехник България ЕООД

Поставете оценка на статията:
Оценка 5 от 2 гласа.Ловци на бисери
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС, пред металурзите от ОЦК - Кърджали
Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме"

Още бисери