Last news in Fakti

5 Юли, 2019 14:12 2 173 7

Спират тока на „Евроманган“ ЕАД

  • евроманган-
  • ток

Причината е натрупани задължения за 164 000 лева

Спират тока на „Евроманган“ ЕАД - 1

Електрозахранването на обекти на „Евроманган“ ЕАД ще бъде временно прекъснато по искане на ЧЕЗ Трейд България ЕАД в качеството му на предходен доставчик до 1 май 2019 г. и на основание чл. 123, ал. 5 от Закона за енергетиката.

Електроразпределение Север ще преустанови снабдяването с електрическа енергия по график от 8 юли 2019 г. Собственикът на мина Оброчище Евроманган ЕАД има задължения освен към ЧЕЗ и към ЕНЕРГО-ПРО в качеството му на Доставчик от последна инстанция, които възлизат на над 164 000 лева. Натрупаният дълг включва месечните сметки за потребена електрическа енергия до 17 юни 2019 г. Неплащането на сумите по фактури за консумирана електроенергия създава сериозен финансов дисбаланс в електроенергийната система и затруднява изпълнението на оперативната дейност на засегнатите компании. Усилията да се намери оптимално решение на възникналия казус са безуспешни. Изпращани са неколкократно писма до изпълнителния директор на Евроманган за съществуващия проблем с натрупаните задължения на миннодобивното дружество.

За предстоящото прекъсване на електрозахранването са уведомени Комисията за енергийно и водно регулиране, Министерството на енергетиката, Областна администрация Добрич и ДАНС. Уведомително писмо е изпратено и до Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ клон Добрич, с оглед предприемане на необходимите действия за осигуряване на безопасността в мина Оброчище. Електроразпределение Север ще възстанови електрозахранването на Евроманган ЕАД веднага след погасяване на задълженията на дружеството към предходния доставчик на електроенергия ЧЕЗ Трейд България ЕАД.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    12 0 Отговор
    Иска я някой тази мина под масата, за без пари. Познах ли?

    Коментиран от #2

  • 2 Миризлив пор

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пламен":

    Ако точно тази мина нямаше солидна подкрепа от държавата то наемателите от много време щяха да търкат наровете в някой затвор. Просто англичните правят каквото си искат, не плащат заплати не плащат за енергия, не плащат и на държавата. Така, че ако на някой му трябваше много лесно щеше да си я прибере, от години е почти пред фалит.
  • 3 А на евромангал

    5 0 Отговор
    Кога?
  • 4 Грешка

    9 0 Отговор
    Не на "Евроманган" , а на Евромангалите трябва да се спре токът, защото те и без това не си го плащат!

    Коментиран от #5

  • 5 ???

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Грешка":

    В ПЪРВИЯ МОМЕНТ ТАКА СЕ ЗАРАДВАХ.
  • 6 Уйчи

    0 0 Отговор
    Оставиха ги като църковни миши голи тия некадърници двамата хубавци взеха им фадромата взеха им и апартаментите. Искам да попитам Т. Д. това ли са стандартите на Евроманган...... Искам да и кажа на тая пароноидна шизофреничка че нестава само с скандали ами трабва и акъл а тя беше хваната от гората. Айде със здраве.....
  • 7 От Виенна

    0 0 Отговор
    Вещице Данкова преди все някои ти беше вин овен за нещо сега нямаш хора видя ли кои е виновен за фалита на мината да ти кажа ли защото ти си толкова проста че едва ли ще се сетиш...... Селянке