Новини

Как се справя PALFINGER с намирането на кадри?

Публикувана: 15 Юли, 2019 09:26
КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2457
Как се справя PALFINGER с намирането на кадри?
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2 от 11 гласа.

Кризата с намирането на качествени служители се задълбочава. Безспорен е и факта, че за по-голяма част от тях, е важен и специфичния набор от умения, които потенциалния кандидат трябва да притежава (начин на мислене, начин на изразяване, какви са неговите занимания и интереси). По какви начини се справят с трудностите работодателите при намирането на служители, попитахме HR- и на водещи компании.


Palfinger AG е водещ международен производител на иновативни решения за подемно транспортни системи, основана през 1932 от Ричард Палфингер.

Днес, PALFINGER AG е лидер на световния пазар за производство на кранове и повдигащи системи. Концернът разполага с глобална мрежа за продажби и сервизни услуги (повече от 200 основни вносители/търговци и 5,000 центъра за продажба и сервиз по света), поръчки, производство, монтаж (37 производствени и монтажни локации), базирани на стратегически цели: иновация – интернационализация – гъвкавост.


Цветелина Бурдиняшка - HR Business Partner в Palfinger AG

Как се справя PALFINGER с намирането на кадри?

Къде намирате трудности при наемането и намирането на качествени служители?

Както всички колеги в това направление на човешкия капитал, така и ние, срещаме трудности при намиране на точния кандидат, отговарящ на профила за позицията. Опитът ни убеди, че компромиси не бива да се правят – както с капацитета и потенциала на кандидатите, така и с установените в компанията условия и политики.


Каква част от хората, които кандидатстват по Ваши обяви стигат до интервю?

В зависимост от нивото на позицията в организацията и специфичните изисквания за заемане на длъжността, варира процентът кандидати.


С какви нереалистични очаквания се сблъсквате по време на интервю?

Известна част от кандидатите нямат нагласата да работят в производствена среда. Нереалистичните очаквания, са също част от трудностите, пред които сме изправени, като работодател.


Каква е Вашата прогноза за ситуацията на пазара на труда в България?

Истината е, че предизвикателствата ще продължават за всички работодатели и HR специалисти, независимо от тяхната сферата. Моето мнение е, че през 2019 година положението на пазара на труда ще остане без промяна, като той ще бъде диктуван предимно от кандидатстващите за работа, а не от компаниите, които предлагат работа.


Какво според Вас ще са принудени да направят компаниите, за да привлекат служители?

Компаниите ще правят все повече компромиси по отношение на кандидатите. Повечето компании ще се опитват да крадат вече обучени кадри. Фирмите ще стават още по-гъвкави в намирането на точния кандидат, ще бъдат проактивната страна, която трябва да „продаде“ посланието и ценностите на организацията на бъдещите служители и работници.


Вижте актуалните предложения за работа от Палфингер Продукционстехник България ЕООД
Поставете оценка на статията:
Оценка 2 от 11 гласа.Ловци на бисери