Last news in Fakti

19 Юли, 2019 10:11 2 305 3

Обединителят на българския текстилен сектор

  • иец-
  • изложение-
  • текстил

Обединителят на българския текстилен сектор

Обединителят на българския текстилен сектор - 1

Професионалните форуми са от водещо значение за всеки икономически сектор. През 2019 г., от 25 до 27 септември, браншът на текстилната промишленост ще се събере за втора поредна година в Интер Експо Център, защото там ще се проведе ТМТ Експо. Форумът ще посрещне присъстващите с още повече иновации и технологии, както и с близо 25-процентно увеличение на изложбените площи.

Още след първото си издание през 2018 г. бизнес форумът бе припознат от специалистите в сферата на материалите, машините и технологиите като обединител на текстилния сектор у нас. Интересният формат и паралелното провеждане с единственото изложение, посветено на печатните и рекламните комуникации – COPIS, превърнаха ТМТ Експо в притегателна точка за професионалистите. „Паралелното провеждане на двете изложения безспорно е ефикасна формула за развитие на успешен бизнес в сектора“, бяха сред коментарите на присъстващите през 2018 г.

Поради силния интерес през 2019 г. ТМТ Експо увеличава с 25% площите си, разполагайки се върху 5000 кв.м от изложбените пространства на Интер Експо Център. „Ангажирани до момента са близо 70% от обявените площи“, съобщават организаторите. Допълнителна стойност ще донесе съпътстващата програма, даваща възможност за придобиване на ноу-хау чрез професионални събития и фирмени презентации.

Чувствително нарастване на чуждестранния интерес

Заради успешното си първо издание изложението все повече ангажира вниманието на компании, опериращи в Югоизточна Европа. Увеличават се запитванията за участие от фирми с дейност на Балканите – Турция, Гърция, Северна Македония. Силен е интересът на компании от Германия, Италия и Индия. Основавайки се на оформилите се тенденции, прогнозата е, че професионалният форум ще регистрира над 20% ръст в броя на участниците.

Компаниите от България и чужбина, които заявяват присъствието си, са представители на почти целия спектър от производства и дейности в сектора. Това включва фирми от сферата на дизайна, проектирането, кроенето, софтуера, CAD/CAM системите, подготовката за производството и технологичното производство.

От 25 до 27 септември на ТМТ Експо ще се съберат представителите на текстилния бранш. Всичко за професионалното бизнес изложение ще откриете в сайта www.tmtexpo.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    4 2 Отговор
    Смешки! Текстилната промишленост в България отдавна е унищожена.

    Коментиран от #2

  • 2 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Я ни обясни, как сектор със стотици хиляди заети, формиращ голям процент от износа ни е унищожен? Колко шивашки фабрики, цехове и ателиета имаме? Бельото, което нося е на 80% българско, обувките и дрехите на 50 %. Българските стоки са качествени и с гордост се рекламират като такива от продавачите. Мислете малко, моля ви!
  • 3 Сравнения

    3 0 Отговор
    трябва да се правят. Например: Производството на памучни тъкани, които са определящи за текстила -над 40 на сто, през 1989 г. е 357 млн. метра. През 2000 г. - 80 млн. метра. Изводите идват сами. Текстилът беше голяма сила.