29 Юли, 2019 09:29 1 414 6

BMW търси работници сред бившите американски военни

  • бмв-
  • bmw-
  • военни-
  • сащ

Много моряци и сержанти от американския ВМС се уволняват още преди да навършат 30 години

BMW търси работници сред бившите американски военни - 1
Снимка: БГНЕС

Заводът на германския автомобилен гигант BMW в САЩ търси нови служители в редиците на бившите военни, пише вестник „Франкфуртер алгемайне зонтагсцайтунг“.

„Отслужили моряци от Военноморските сили са много подходящи кандидати за преминаване на професионално обучение у нас“, заяви представител на BMW пред изданието. Според него в САЩ е „почти невъзможно“ да се намерят добри механици.

Много моряци и сержанти от американския ВМС се уволняват още преди да навършат 30 години. Те получават подкрепа от армията, която им дава възможност да преминат обучение, за да получат професия. През 2018 г. BMW стана официален партньор на американския флот в програмата за обучение на бивши военни. Компанията планира да разшири този проект. Отслужилите моряци ще се обучават да работят с електроника, монтаж на шини и др.

Автомобилният завод на BMW в Спартанбърг, щата Южна Каролина, беше открит през 1994 г. В момента е най-големият завод на германския автомобилен концерн в света. Тук се произвеждат джипове от Х-серията, припомня БГНЕС.

Концернът е инвестирал в завода в Спартанбърг общо 9 милиарда долара, производствените му мощности растат. В завода работят над 36 хиляди души. Според данните на BMW през 2017 г. концернът е експортирал от САЩ 272 хиляди коли и е внесъл в тази страна 248 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Работник Софиянец

    2 0 Отговор
    В нашата фирма произвеждаме алуминиеви части, които в тоя завод се монтират на джипките.
  • 2 плевен

    9 2 Отговор
    Забравете дали са американски, швейцарски или от Марс. На света няма военен, който да иска или може да работи. Те за това отиват в армията- да не работят.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 бббббб

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "плевен":

    Там отиват в армията защото имат много социални придобивки,за тях и семействата им.Както беше и при нас преди демокрацията.
  • 4 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    2 1 Отговор
    Там само джендъри има, няма да намерят качествени работници,пък и тези които са имали среща с руски военни стават само за психиатрията.

    Коментиран от #5

  • 5 букова глава

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ":

    Имам идея, да им пратим всичките БГ сигани, те са специалисти по всичко и от ток разбират и от жица разбират и от метали разбират,да не говорим за авто аудио системи и от системи за сигурност на колите против кражби! Абе ще избият рибата, направо да пращат транспортни самолети и да товарят!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.