Last news in Fakti

19 Август, 2019 15:51 2 939 11

Враца взе заем за нови автобуси

  • заем-
  • враца-
  • автобуси

Автобусите се доставят след спечелена обществена поръчка

Враца взе заем за нови автобуси - 1

В началото на м.август, „Тролейбусен транспорт Враца“ ЕООД получи финансиране от 2 711 750 лв. под формата на финансов лизинг от „ОТП Лизинг“ ЕООД, дъщерно дружество на Експресбанк. Част от ресурса е осигурен по линия на финансов инструмент на Регионален фонд за градско развитие АД, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ и предоставен с помощта на Фонд на фондовете.

Заемните средства ще се използват за закупуване на 14 броя високо екологичен клас, нископодови, дизелови автобуси, с марка ИСУЗУ. Превозните средства отговарят на всички европейски регламенти и директиви, оборудвани са с климатична система, вентилация и обособени места за инвалиди.

Автобусите се доставят след спечелена обществена поръчка от българският представител на марката ИСУЗУ и ще бъдат въведени в експлоатация в рамките на три месеца след сключване на договора. Предвидена е гаранционна поддръжка от страна на фирмата-изпълнител в рамките на 2 години от датата на доставка.

Тази инвестиция е първата стъпка в подновяване на автобусния и тролейбусен парк на община Враца, като част от изпълнението на новата Стратегия за развитие на градския транспорт в Общината, целяща подобрение на мобилност, достъпност и качество на транспортната услуга.

Новите превозни средства ще покрият нуждите на транспортната схема както в града, така и в населените места на община Враца. Модерните превозни средства ще обхванат 22-те села, кварталите „Бистрец“ и „Кулата“, а в града – „Крайречен булевард“, ж.к. „Сениче“, района на ж.к. „Металург“, както и Индустриалните зони. По този начин живущите на територията - над 73 000 граждани, ще могат да се възползват от обновен, съвременен и модерен автобусен транспорт.

„Този проект е по-специален за нас, тъй като от една страна е първият в община Враца, финансиран от Регионален фонд за градско развитие, от друга е и първото ни лизингово финансиране. Вярваме, че чрез него поставяме началото на едно перспективно и ползотворно партньорство с принос за бъдещото рзвитие на Враца и региона.“, каза Мартин Заимов, Изпълнителен директор на Регионален фонд за градско развитие.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    4 2 Отговор
    Турски боклуци. По-добре да бяха взели 2-3 годишни манове или мерцедеси.
  • 2 тий

    4 0 Отговор
    важното е че купихме ламарини на снимка!3000000000 за комикси!!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 чоко

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "тий":

    а и завода на снимка

    Коментиран от #5

  • 4 Северо Не Пропаднал

    4 0 Отговор
    Ай честито! От целия Северозапад, тате подкрепя само кмета на Враца, за Видин се изказа категорично, а Злати от Монтана му е трън в очите, но хорат пак ще го изберат. За едни майка, за други мащеха, но хората не са слепи. Пилците се броят октомври, но очаквайте изненади, освен, ако сте вдигнали мизата за вербуването на" специалния "електорат
  • 5 тий

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "чоко":

    а и ламарините на 50 години!
  • 6 Фишер Мари Мартин

    4 0 Отговор
    Да не ги чака 5 години, като фките
  • 7 То хора нема

    4 0 Отговор
    Те реисове купили😂😂😂

    Коментиран от #8

  • 8 Дизелови?

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "То хора нема":

    Европа забранява дизела в градовете! Пак далавери.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тука не европа а бълхария😂😂

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дизелови?":

    Имало е кражбинка
  • 11 25йкиутре

    3 0 Отговор
    Толкова читави, поддържани тролеи Икарус бяха бракувани в София, защо един не се взе? ИСУЗУ естествено ще спечели, в цяла Европа изхвърлят дизелите, а тук се купуват! Със Заем! Нали има национална и европрограма за 1 % лихва, каква е лихвата на тая банка, не го пише. А новите тролеи кога? В Плевен са отдавна, и с новия транш от 323 млн. ще си закупят още! ТУКА ДИЗЕЛИ, че далавера та е по- голяма! И кога ще се оправи гаровия площад? И пистата на стадиона след като набутаха стълбовете за осветление вътре до нея?