4 Септември, 2019 16:35 8 486 9

Fibank стартира осмото издание на конкурса „Най-добра българска фирма на годината“

  • fibank-
  • пиб-
  • компания-
  • конкурс
Fibank стартира осмото издание на конкурса  „Най-добра българска фирма на годината“ - 1

За осма поредна година авторитетният конкурс „Най-добра българска фирма на годината“ отново ще отличи най-успешните български компании.

Инициативата се провежда благодарение на Първа инвестиционна банка (Fibank). Мисията на проекта е да докаже, че в България има компании на световно ниво, популяризирайки успешните бизнес модели в страната. Надпреварата цели да стимулира развитието на българското предприемачество и да мотивира фирмите в тяхната конкурентоспособност и иновативност.

Компетентно жури ще отличи компаниите, които имат стабилен растеж, показват възможности за справяне в конкурентна среда, имат потенциал за навлизане на нови пазари и прогресивни бизнес идеи. Част от критериите са прилагането на успешни стратегии за развитие на фирмите и налагането на търговската марка. Задължително условие за участие е компаниите да имат български капитал, български мениджмънт и да представляват български бранд.

Членове на журито са водещи имена от бизнеса и медийните среди у нас като: г-н Чавдар Златев – Изпълнителен директор и член на УС на Fibank; социологът Кънчо Стойчев – Председател на „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес“; финансистът Емил Хърсев; г-жа Венелина Гочева – собственик и управител на Медийна група България; г-н Йордан Матеев – издател на Forbes България и г-жа Ваня Манова - Регионален мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Интересът към престижния конкурс е трайно висок – в миналогодишното издание се включиха близо 300 фирми. Категориите, в които компаниите се състезават, са: „Микро и малка фирма“, „Средна и голяма фирма“ и „Най-успешна българка в бизнеса - награда за женско предприемачество“. Всяка година се присъжда и специална награда за „Фирма на публиката“, която се избира от хората чрез онлайн гласуване.

Фирмите, желаещи да участват в надпреварата, е необходимо да попълнят кратък електронен въпросник. Той може да бъде намерен на сайта на конкурса - http://naidobrafirma.bg/Questionnaire/. Заявки за участие ще се приемат до 28 октомври 2019 г.

Fibank стартира осмото издание на конкурса  „Най-добра българска фирма на годината“


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахото

    4 6 Отговор
    А нещо за най лоша банка?
  • 2 Банки Доганки

    2 4 Отговор
    Най-лошата банка избира най-добрата фирма, или това което е останало, като не присвоена чужда собственост.
    Да включат и ББР, че и тя е на път да стане ортак на Доган и Делян.
    Малкия бизнес , ще прощава , ама парите са нужни на Вълка и Доган.
  • 3 Избирателно

    1 2 Отговор
    Що не направят направо , най добрата Гербаджииска фирма , то щото има фирми ама никой имат условия и пари а повечето не.
  • 4 Калин

    2 1 Отговор
    Българският бизнес трябва да бъде подкрепян и стимулиран. Хубаво е, че има подобни инициативи.
  • 5 бивш

    1 2 Отговор
    Най-добрата българска фирма със сигурност не е клиент на ФИБанката, щото тия от банката само смучат за да са само те добре...

    Коментиран от #6

  • 6 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "бивш":

    Сигурно най-добрата българска фирма е клиент на Банка ДСК, за да й изтекат данните към трети лица, нали? Там и в останалите чужди банки изобщо не „смучат, за да са само те добре“, нали? Като не си особено интелигентен, какво коментираш, за да се намираш на работа?

    Коментиран от #8

  • 7 Мартин

    0 0 Отговор
    Ако направят конкурс "Банка с най-много роднини и приятели на ГЕРБ" знам коя банка ще спечели :)
  • 8 Ентелегентен

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Ти като си толкова умен, що не си харчиш запетайките по-рационално? Това, че преместиха големи държавни суми във Фибанк, не ги прави много добри. Предлагат ужастни условия за кредити, имат слабо/липсващо потребителско кредитиране, съмнителни собственици, грозен и нефункционален сайт.
  • 9 Ивелина

    0 0 Отговор
    Банковата шефка Диана Каменова беше уличена в злоупотреба с положението си. И то не за пръв път. Скандалната дама се е оплела яко в далвери, целящи собственото й забогатяване. Името й, макар и да не е известно особено на широката общественост, е добре познато в банковите и финансови институции у нас. И най-вече – в икономическа полиция, където неведнъж са я разследвали.Тя е бивш шеф на звено риск в Министерството на финансите – този особено важен отдел, който преценява на кой потребител да бъде отпуснат кредит и на кой да бъде отказан такъв. Като критерият за това, ако Каменова си вършеше съвестно работата, трябва да е благонадеждност и финансова възможност на кредитоискателя да връща отпуснатата му сума.