Last news in Fakti

10 Юни, 2012 16:25 2 172 6

Дянков удря зърното с ДДС

  • зърно-
  • симеон дянков

ДДС върху сделките със зърно няма да бъде премахнат, а ще се начислява като оборотен данък, съобщи финансовият министър Симеон Дянков.

Не премахване на ДДС, а така нареченото “обратно начисляване на ДДС”, което най-общо значи, че няма вече ДДС верига, а на всеки етап - производство, търговия, вторична търговия и така нататък, се начислява ДДС като един вид то става данък оборот. Tова, което ще стане, просто ще раздели веригата на отделни части, заяви Дянков. 
Правителството е изпратило доклад до Европейската комисия за промяната в облагането на сделките със зърно и финансовият министър очаква разрешението за нея да бъде получено до два месеца. Дянков удря зърното с ДДС
ДДС върху сделките със зърно няма да бъде премахнат, а ще се начислява като оборотен данък, съобщи финансовият министър Симеон Дянков, цитиран от БНР.
Не премахване на ДДС, а така нареченото “обратно начисляване на ДДС”, което най-общо значи, че няма вече ДДС верига, а на всеки етап - производство, търговия, вторична търговия и така нататък, се начислява ДДС като един вид то става данък оборот. Tова, което ще стане, просто ще раздели веригата на отделни части, заяви Дянков. 
Правителството е изпратило доклад до Европейската комисия за промяната в облагането на сделките със зърно и финансовият министър очаква разрешението за нея да бъде получено до два месеца. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 [email protected]

    1 0 Отговор
    това е огромна глупост! 1. ЕК едва дадоха дерогация по този въпрос на Румъния и второ: всеки българин ще може да се регистрира по ДДС, т.е. да ползва данъчен кредит за направените покупки (разходи) за производствената си база (вилата в някое село) и за офиса си (жилището в което живее), срещу това му трябва 200-300 кв.м. земя, която да засее два пъти в годината с пролетници и есенни култури, както и да се регистриракато зем.производител. Срещу това НАП, ще получат 2-3 милионадопълнително ДЗЛ-та, които само ще теглятежемесечно ДДС и администрацията ще блокира, а бюджета ще се изпразни. Жалкото е че задтази идея стои един престъпен елемент от НАП - Т.ТОДОРОВ , човека на Цв.Цв. там.
  • 2 кик

    1 0 Отговор
    еничарин
  • 3 ехе...

    1 0 Отговор
    Е, ти много просто го изкара. Дори и някой да успее по начина, който описваш, със сигурност няма да завлече хазната с толкова колкото сега я завличат псевдотърговци.

    В момента спорното ДДС в зърното гони милиард и ако бъдат приложени законите както трябва - никой няма да го плати. А разни дребни тарикати, за които ти говориш винаги има как да бъдат хванати... ако държавата иска.

    Времето ще покаже кое е по-добра мярка...
  • 4 ШПОРА

    0 0 Отговор
    Аз ли нещо не разбрах, или "на всеки етап - производство, търговия, вторична търговия и така нататък, се начислява ДДС"... По мои сметки, ако на производителя 1 кг зърно струва 1 лев и той му начисли ДДС, ще го продава за 1.20 лв на търговеца, който като му тури ДДС ще го препродава за 1.44 лв на вторичен търговец, който от своя страна, като сложи ДДС ще го препродава на мелница (примерно) за 1.73 лв, която като му сложи ДДС ще го дава за 2.07 (брашно на едро) на търговец или пекарна които като сложат ДДС става 2.50... на едро за килограм брашно... това са сметки без печалба за никого по веригата и хлябът още не е изпечен, а ако сложим и 5% печалба за всеки по веригата, цифрите стават съответно: 1.25, 1.56, 1.95, 2.44, 3.05
    за кило неопечено брашно
    а бе къде е тоя Дянков, да го е.., бе...
  • 5 кик

    0 0 Отговор
    дянков изпълнява поръ4ката на сащ да ни унищожи физически и с тази система на облагане ни показва че след като измрат много българи останалите за да компенсират намаленото потребление на хлебни и тестени продукти ще трябва да платят повече......българите са многовековен враг на юдею и англосаксонците и ще направят вси4ко за да ни унищожат завинаги....и отделно държавата полага неимоверни усилия за да ни рекетира от брутално по брутално така че краят ни не е много далеч в времето...тва е като да отмъкнеш си4ките пари на един клиент само защото ти днес не си имал клиенти и не си направил нужния оборот за деня и от 1-2 клиенти искаш да земеш като за 40
  • 6 Грую

    0 0 Отговор
    ДДС измамниците отдавна има как да бъдат ефективно хващани, но как тогава ще могат да не минават техните хора през цедката. Нали като гори сухото, гори и суровото. Колкото по-сложен става един закон целта е само една: Да останат в цедката нашите хора ,а другите да изпаднат от нея и да бъдат порязани. В тази посока разсъждавайте и всичко ще Ви се изясни. Какво сте се разсмятали все едно че сте в час по математика в шести клас.