Last news in Fakti

20 Септември, 2019 23:33 1 798 3

Просрочените разплащания на бизнеса отново се увеличават

  • бизнес-
  • разплащания

Средното ниво за Европа е 19% просрочени фактури на компаниите

Просрочените разплащания на бизнеса отново се увеличават - 1

Просрочените задължения на бизнеса отново са започнали да растат, след като през 2018 г. бе отчетено намаляване на сроковете на отложено плащане. Това показва тазгодишното проучване на навиците на плащане в Европа, проведено от фирмата за събиране и изкупуване на вземания EOS Груп.

Според него у нас просрочието при разплащането на фирмите през тази година е средно 21 дни, което е с 2 дни повече отпреди година и далеч над средното ниво за Европа от 10 дни. Българският бизнес отново се нарежда в групата с лоша дисциплина - 23% от фактурите, издадени към фирми контрагенти, се плащат със закъснение или изобщо не се погасяват, пресмята в. „Сега“.

Други страни със сходен дял нередовни плащания са Гърция - с 23%, Румъния - с 22%, и Великобритания - с 21%. Средното ниво за Европа е 19% просрочени фактури на компаниите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зачуден

    5 1 Отговор
    Бойко преди дни каза че "бизнеса тегли яко"( демек е в разцвет), после каза, че по тая причина не достигат магистрали и трябва да се строят! Каза и че медиите не смогват да отразяват откриването на нови заводи, както и че милиони млади специалисти се завръщат от чужбина, понеже тук бизнес-климата бил страхотен!
    Е, сега ние на кого да вярваме?

    Коментиран от #2

  • 2 2535

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "зачуден":

    На вожда разбира се! Какви са тези фалшиви новини?!
  • 3 Потрес

    2 1 Отговор
    В коя и фирма да отида всеки се тюхка колко е зле, колко е скапано всичко, как няма бизнес а мутри и как всичко било в ръцете на герберските отрепки. Ами защо избирате мутрите?!