Last news in Fakti

26 Септември, 2019 23:28 5 743 15

Товарят бизнеса с разходи за камери

  • разходи-
  • бизнес-
  • камери

Промените в Закона за акцизите и данъчните складове вече са внесени от кабинета в парламента

Товарят бизнеса с разходи за камери - 1

Да отпадне предложението за поставяне на камери в данъчни складове за производство на акцизни стоки и за автоматизирани системи за измерване в реално време на количествата енергийни продукти в предприятията за растителни масла, козметика, бои и лакове. За това настояват от БСК, Националната организация на митническите агенти, Националното сдружение на българските спедитори и Съюза на производителите на растителни масла и маслопродукти, отбелязва в. „Труд“.

Промените в Закона за акцизите и данъчните складове вече са внесени от кабинета в парламента. Предложението за поставяне на камери, които да разпознават номерата на камионите, влизащи и излизащи от предприятията за акцизни стоки, би довело до необходимост от значителни разходи, пише в мотивите на бизнеса. Същевременно митничарите няма да следят камерите в реално време, а ще преглеждат записите при констатиране на нарушение.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мозъчко

    49 8 Отговор
    Глупости - отново товарят бачкаторите, като последна инстанция за скубане - ще видите по-високи заплати, ама нанайси... парите отиват за камери, за да се угоди на некой много умен мислител-главанак у финансовото министерство...
  • 2 Робот

    14 0 Отговор
    Тц, тц, тц! Лоша работа, няма да има кинти за платени медийни помияри! Абе Венци, как се оправяте без кинтите на кмета от Северен? Верно, че го пуснаха под гаранция, ама не вярвам да продължава да ви плаща.
  • 3 Нека ви

    25 6 Отговор
    Какви значителни разходи ?Супер камера за по малко от месечната заплата на шефовете.Ще се увеличат разходите щото просто няма как да крият обороти и ще си плащат .Откъде ще идват разходите за учителите и болниците.От данъците.и най вече акзизи.При най евтиния алкохол и цигари в Европа е нормално.Аз си пия домашно

    Коментиран от #15

  • 4 Безумия

    12 6 Отговор
    Тия гербаджии който ги измислят тия камери да ги сложът на тях , да се види какво работят уж за народа.
  • 5 Един човек

    23 3 Отговор
    Много има да се замислят защо живеят в таква скапна държава, хората които са против контрола на акцизните стоки. Не се заяждам с никой. Но явно нивото на интелигентност в тази държава е паднало толкова много, че за няколко кебачета или 50 лева си продава бъдещето. Мислете хора живеещи в България, мислете... Докато не се променят хората, държавата ще си е същата шуробаджанащина, нека нашите хора да направят работата а че не свършена качествено няма значение, значението идва когато колелото се завърти. Такова е народе, затова се самоунищваш, от голям тарикатлък. Живи и здрави!
  • 6 Браво!

    17 3 Отговор
    Камери задължително трябва да има!!! Във всяка фирма, медицински кабинет, магазин, заведение, фитнес и всеки един обект трябва да има камери предаващи записи в реално време!!! Само така могат да се хванат далаверите!!!

    Коментиран от #14

  • 7 Алио

    3 1 Отговор
    Не върви алъж-вериша нещо а ?
  • 8 Тя истината

    13 1 Отговор
    Аз предлагам камери на главите и г.. зовете на всички депутати и министри и секретарки и шофьори... така ще излезе по- евтино...
  • 9 Майна

    4 3 Отговор
    Те новите бизнеси ги товарят с кви ли не нови изисквания, а другите са заварено положение. Айде бъди конкурентен

    Коментиран от #10

  • 10 Този

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    Да бе майна, какви ли не изисквания си измислят. Как пък можаха да поискат прозрачност. Ебати държавата значи, вместо да подкрепя сивия сектор тя се стреми да го свие. Еми няма бъдеще в тая дървава. Ще емигрирам в Конго. Там поне може да си правя далаверите
  • 11 ДОКО

    2 0 Отговор
    ЛЕТИ ЛЕТИ ЛЕТИ...ПАРАТА ТИ ХВАНИ..И ХАЗНАТА НАПЪЛНИ..
  • 12 хайде честито ви

    5 0 Отговор
    Представи си правиш склад за търговия на бои и до теб конкурент със съществуваш. Само пожарните изисквания са 1000000 за новия ,но стария ще работи щото е заварено положение нищо ,че ще бъде за едно и също. Хайде честито и бъди конкурентен.

    Коментиран от #13

  • 13 Този

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "хайде честито ви":

    Представи си в другия склад стане инцидент и всичко изгори а той даже няма и застраховка, пък и да има не покрива изискванията за пожарна безопастност, е тогава много ли ще си щастлив, че на човека бизнеса е затрит
  • 14 Да ама не

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Браво!":

    А информацията къде отива и за какво се ползува , 100% ще я ползуват за изнудване и каквото им скимне да съсипват фирмите и работещите.
  • 15 Крият обороти щот дьржавата

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Нека ви":

    Е фалирал бакалин хрантутен от народеца бакалин после пробутваш ни саниране на петорна
    Цена и кашкавалени пьтища