Last news in Fakti

14 Юни, 2012 12:16 12 410 13

"Креди суис" и "Дойче банк" влошиха оценките за БВП на Китай

  • китай-
  • икономика-
  • бвп

Икономистите от "Креди суис груп" и "Дойче банк" влошиха оценките за растежа на китайския Брутен вътрешен продукт (БВП) през 2012 година заради слабия износ и намаляването на притока на инвестиции в Китай.

"Креди суис" преразгледа прогнозата си в посока надолу до 7,7% от очакваните по-рано 8%. "Дойче банк" съответно я намали до 7,9% от 8,2%, съобщава агенция "Блумбърг". Така и двете банки очакват най-ниските темпове на икономически растеж в Поднебесната от 1999 година насам.

Печалбите на китайските компании се свиват, страната е заплашена от дефлация, което ще доведе до продължителен нисък икономически растеж, смята икономистът от "Креди суис" Тао Дун. Според него властите в Пекин трябва да се откажат от монопола върху банковите услуги и енергетиката, за да "осигурят растеж на производителността в Китай и възстановяване на неговата икономическа мощ".

"Дойче банк" очаква забавяне на промишленото производство в страната до 9% или по-малко на годишна база през юни, което ще бъде най-ниският показател за годината. Тъй като на индустриалното производство се падат около 40% от китайската икономика, отслабването в тази сфера ще се отрази изключително негативно на данните за БВП на Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо Дългия

    3 1 Отговор
    Тия са като мравките-множат се и пъплят насам-натам из света.Да си ядат ориза и да траят,не да се превръщат в новата световна суперсила

    Коментиран от #6

  • 2 грешка

    1 0 Отговор
    пише се "КредиТ суис", а не "Креди суис" - Credit suisse
  • 3 Не е грешка!

    1 0 Отговор
    Напротив, Креди Суис се пише. Пример: Didier Drogba, ние го пишем Дидие Дрогба. Има още много такива примери.
  • 4 Ботев Пд

    1 0 Отговор
    До @1
    От както китайците разбраха, че до сега са яли само гарнитурата - светът не е вече същият! Неимоверният бум в производството скоро няма да стихне. Той е източник на благоденствие. Милиони нови коли се купуват всяка година в Китай.
  • 5 Mal ii

    0 0 Отговор
    "Креди суис" преразгледа прогнозата си в посока надолу до 7,7%..."Е, пак са по- добре от нас.Ние за този "лош" процент можем само да мечтаем. И как да е другояче, като всички ,които ни управляваха, направиха така, че в България да не с произвежда нищо?? Китай поне произвежда и изнася, а ние внасяме всичко, включително домати, череши, ябълки.....
  • 6 до грешка

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо Дългия":

    просто не знаеш френски
  • 7 ..........

    1 0 Отговор
    Китай е в криза,защото светът няма пари да купува произведеното там.
  • 8 Ивайло Славов

    0 0 Отговор
    То това е и ход на Европа да елиминира влиянието на китайската икономика и да си възвърне парични потоци отиващи към Китай. А китайците както са го подкарали дълго време няма да видят криза, само от вътрешния си пазар може доста да изкарат, да не говорим че имат промишлеността и опита в производството на абсолютно всички продукти и стоки.
  • 9 руснака

    1 0 Отговор
    четете по-внимателно. европейци призовават китайците да допуснат външни корпорации на китайски пазар на банкови услуги и енергетиката. България като влезе в ЕС, кое ви взеха най-бързо? Банките и енергетиката! Искат да контролират Китай, пък не им позволяват, затова пишат подобни тъпи статии
  • 10 Пловдив

    0 0 Отговор
    Може да не съм прав,но ми се струва,че идеята Европа да елиминира влиянието на китайската икономика е реципрочна на идеята кърлежът да елиминира влиянието на кучето,върху което живее...
  • 11 су тзь

    0 0 Отговор
    тия явно са от китайската поговорка.ако усетиш и бараш два чифта отзад =значи врагът е близо! за това дават такива ниски оценки!
  • 12 кик

    1 0 Отговор
    до 1 китай отдавна е супер сила
  • 13 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Е сега ако кажем,че и Китай нямат износ то тогава какво да кажем за нашата мила родина.Единственото нещо което сме изнасяли в последно време са дебелите г.зове на родните ни политици по разни конференции и мероприятия в чужбина.