Last news in Fakti

23 Октомври, 2019 13:21 1 881 5

Всяка 10-та компания съкращава персонал

  • фирми-
  • служители-
  • съкращения

Доходите на служителите са били увеличени в 43% от фирмите

Всяка 10-та компания съкращава персонал - 1
Снимка: Shutterstock

През 2020 г. всяка 10-та компания в света ще уволнява служители, сочат данните на изследване проведено от HeadHunter. От анкетираните собственици на фирми, 19% заявяват, че през 2019 г. са се разделили с част от персонала си. 49% обаче са назначили нови хора.

Като цяло компаниите положително оценяват перспективите за развитие - 62% възнамеряват да наемат още служители и едва 9% заявяват за възможни съкращения.

През 2018 г. Всяка пета компания е извършила съкращения, докато през тази - всяка десета.

Доходите на служителите са били увеличени в 43% от фирмите, а в 53% са останали без промяна. Едва 1% от компаниите са намалили заплатите на служителите си.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    15 0 Отговор
    Адски тъпа статия! Ами да бяхте казали за кой регион, държава в света става дума! Едва ли в Джибути и в Германия условията са едни и същи! Пишем си глупости, колкото да запълваме пространството!
  • 2 Селянина с колелото

    4 0 Отговор
    Скоро обратното всеки ден съкращаваме по една крадлива компания и накрая ще останат само истинските а онея балони за крадене У КОФАТА!
  • 3 Реалист

    2 0 Отговор
    Е що бе? Нали Бойко Борисов каза че се връщат българи, на които им е писнало да живеят в уредени държави

    Коментиран от #4

  • 4 ???

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Така е хората свикват с хубавото. Връщат се. Виждат отново как е. Пускат си песента на В. Найденов "Със 100 километра в час" и "Почвам да бегам Баце"!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.