Last news in Fakti

19 Декември, 2019 15:33 2 532 4

Ловеч не одобри нови данъци

  • ловеч-
  • данъци-
  • община-
  • промяна
Ловеч не одобри нови данъци - 1

Общинските съветници в Ловеч не одобриха повишаването на данъците върху недвижимите имоти, такса смет и автомобилите. С 13 гласа „За“, 12 гласа „Против“ и 5 „Въздържал се“ не бе прието предложението за одобряване на разходите през 2020 г., за осигуряване на дейностите по събиране и транспортиране на битови отпадъци до съоръжения и инсталации за тяхното третиране, третиране на битовите отпадъци в съоръжения, и инсталации и поддържане на чистотата на териториите на обществено ползване в населените места, и селищните образувания в общината.

С 11 гласа „За“, 14 гласа „Против“ и 6 „Въздържал се“ не бе приет новият размер на такса битови отпадъци за 2020 г. С 13 гласа „За“, 12 гласа „Против“ и 5 „Въздържал се“ бе отхвърлена и новата наредба за изменение и допълнение на Наредба за местните данъци в Община Ловеч.

Предложенията съдържаха минимално увеличение на ставките, които не са променяни от много години.

„След това гласуване ни чака рестриктивна финансова година с доста лишения и ограничения. Това ни лишава от допълнителни средства за чистота, сигурност и повишаване на възнаграждения“, коментира заместник-кметът на Община Ловеч Цветан Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    13 1 Отговор
    Там в съвета са 8 партии и ГЕРБ не могат да си разиграват коня. Предполагам ЗА новите данъци са били ГЕРБ (8 съветника), ДПС (3 съветника) и СДС (един съветник)
  • 2 Ловчанлия

    5 0 Отговор
    Този от СДС не е гласувал
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.