Last news in Fakti

31 Декември, 2019 15:27 1 643 1

Столичната "Топлофикация" с първа продажба на независимата борса

  • топлофикация софия-
  • парно-
  • ток

Подготвяме се през 2020 година да започнем изпълнението и на останалите набелязани от нас мерки за оздравяване, съобщават от дружеството

Столичната "Топлофикация" с първа продажба на независимата борса - 1
Снимка: Shutterstock

„Топлофикация София“ ЕАД завърши успешно първия си търг за продажба на електрическа енергия на Българската независима енергийна борса.

Съгласно определения от борсата ден и час за участие в борсовия пазар, днес дружеството продаде 43 670 МВтч електрическа енергия на цена 99,23 лв. за МВтч, при заявени 99.00 лв. стартова цена. Това ще донесе над 4,33 млн. лв. приход на столичната Топлофикация до 30 юни 2020 г.

„Дружеството участва за първи път самостоятелно на борсовия пазар на електрическа енергия и успешното представяне ни дава увереност и за следващите ни участия през 2020 година.

Решихме да излезем от рамките на консервативния подход на търговия с електрическа енергия чрез координатор на балансираща група, който до сега прилагахме и считаме, че началото е добро. Така ще успеем да внесем повече финансова стабилност в работата на компанията.

Подготвяме се през 2020 година да започнем изпълнението и на останалите набелязани от нас мерки за оздравяване на „Топлофикация София“ ЕАД.“ коментираха от ръководството на дружеството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3333

    0 0 Отговор
    Евала! Гледайте само да не ги откраднете.