Last news in Fakti

13 Януари, 2020 12:42 3 488 11

Нов дълг за 200 млн. на първия аукцион за 2020 г.

  • облигации-
  • дълг

Това е първата дългова емисия за годината, която обикновено се счита и за тестова за пазара

Нов дълг за 200 млн. на първия аукцион за 2020 г. - 1
Снимка: Shutterstock

Нов дълг от 200 млн. лева се очаква да бъде поет на първия аукцион за годината.

Министерството на финансите е избрало да предложи петгодишни съкровищни облигации с фиксиран лихвен процент от 0,01 на сто на годишна база.

Това е рекордно ниско ниво. Предлагат се книжа за 200 млн. лева, но министерството не е длъжно да одобри цялата емисия.

Това е първата дългова емисия за годината, която обикновено се счита и за тестова за пазара.

Припомняме, че в бюджета е записано, че новият дълг за годината може да достигне 2 млрд. и 200 млн. лева, като не е изключено и излизане на външните пазари.

Бюджет 2020 е планиран с балансирано салдо, но прогнозните данни за 2019-а са хазната да е на минус от повече от един милиард и 100 млн. лева.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Енис

    9 10 Отговор
    За Българите само бой и кютек искам
  • 2 Искате

    17 1 Отговор
    Да няма протести на тема "Не продавай България!"

    Коментиран от #4

  • 3 Последния софиянец

    34 2 Отговор
    Нали имаше рекордни данъчни събирания. Защо сме минус 1 млрд?
  • 4 самуил

    29 1 Отговор

    До коментар #2 от "Искате":

    Този дълг едва ли е за увеличение на пенсиите на бедните хора. Пак е за бетон и въоръжение
  • 5 русенец

    29 2 Отговор
    След като България процъфтява, икономиката още повече, имаме огромен бюджетен дефицит, сиреч пари, които нямаме къде да похарчим - ние "купуваме" още пари? Някак си е по-логично за една просперираща държава да кредитира и да "продава" пари срещу лихва. Ама какво разбирам от противопожарно дело, че задавам въпроси!
  • 6 русенец

    22 2 Отговор
    Поправям се, имаме огромен излишък, не дефицит. Ако имахме дефицит тогава щяхме да търсим пари за да го покриваме, примерно чрез заеми.
  • 7 Анонимен

    27 1 Отговор
    Миналата година завърши уж с излишък тази почва с недостиг
  • 8 Пешо

    8 1 Отговор
    Я някой да напомни за какъв заем ББ свали Орешарски. Къде са сега умните и красивите? Или вече като хиени са се наредили да коснат кой колкото може от новия заем и не им е до протести?
  • 9 MAREII

    0 0 Отговор
    Ние предоставяме парични заеми от 5000 до 50000 евро, 50000 до 300 000 евро при годишна ставка от 2% за всеки човек.
    Ако имате нужда от помощ, моля, кажете ни безкраен стрес от плащането.
      изпратете ни имейл на ([email protected])
  • 10 Linda Mark

    0 0 Отговор
    Здравейте, скъпи мои хора, аз съм Линда Макдоналд, в момента живея в Остин Тексас, САЩ. В момента съм вдовица с три деца и бях заседнала във финансова ситуация през април 2018 г. и имах нужда да рефинансирам и да платя сметките си. Опитах да търся заеми от различни заемни фирми, както частни, така и корпоративни, но никога с успех, а повечето банки отказаха кредита ми, не попълвайте плячката на онези хулигани там, които ги наричат заемодател на пари, всички са измама, всичко, което искат, е вашето пари и вие добре не чувате отново от тях, те ми го направиха два пъти, преди да се срещна с господин Дейвид Уилсън, най-интересната част от него е, че заемът ми беше прехвърлен в рамките на 74 часа, така че ще ви посъветвам да се свържете с господин Дейвид, ако интересувате се от получаване на заем и сте сигурни, че можете да му изплатите навреме, можете да се свържете с него по имейл ……… ([email protected])
  • 11 Linda Mark

    0 0 Отговор
    КАК ВЗЕМЕ МОЯТ ЗАЕМ ОТ ТОВА ВЕЛИКА КОМПАНИЯ

    ВИЕ СТЕ, нуждаещи се от спешно ЗАЕМ, ако след това Дейвид Уилсън ЗАЕМ компания е най-доброто място, за да получите КРЕДИТ, защото, когато се нуждаех на заемно по някое време беше това това голямо множество, които да ми помагат защитени моите ЗАЕМ можете да се свържете ДНЕС ЗА ВАШИЯТ ЗАЕМ МОЖЕТЕ ДА ДОСТАВИТЕ ТЕМА ПО ВРЕМЕ ([email protected])