Last news in Fakti

13 Януари, 2020 20:37 4 139 7

Бизнесът настоява за нова авиолиния

  • летище-
  • пловдив-
  • полет-
  • бурса

Тя трябва да е между Бурса и Пловдив

Бизнесът настоява за нова авиолиния - 1
Снимка: МВР/БГНЕС

Бизнесмени от Бурса настояват да бъде разкрита авиолиния между турския град и Пловдив, тъй като в последно време се наблюдава активизиране на връзките между двата града. „Турция и България са страни с възходящи икономики на Балканите. Приятелството, сътрудничеството и партньорството, културната и географската близост са важни предпоставки за активизиране на двустранните отношения. Към момента двустранният търговско икономически обмен възлиза на около 5 млрд. EUR. Успоредно с това нараства и туристическият поток към България. Всичко това предопределя нуждата от улесняване на транспортните връзки с България и на първо място на град Бурса, който е не само крупен търговско индустриален център, но и е населен компактно с изселници от България”, казва депутатът от управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Мустафа Есгин.

Две са опциите, които се разглеждат в момента. Едната е линия Пловдив-Скопие-Бурса, която ще спомогне за активизиране на туристическия поток към Балканите. А другата ще бъде с маршрут Анталия-Бурса-Пловдив. Оператор ще бъде турският национален превозвач


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    16 3 Отговор
    Пред кого настоява бизнеса? И какъв бизнес е това, след като не може да си осигури линия?!:))) Като е толкова голяма необходимостта и съответно е ефективна, колко му е да бъде направена нова линия между Пловдив и където и да е там? Само , че така нареченият бизнес в Бг са малоумници, които чакат все държавата да им оправя в живота!
  • 2 Миризлив пор

    10 1 Отговор
    "бизнеса настоява" а бре, то кой да им я направи? Аз ли? Те са хората които ще се възползват от благата, те са хората които мислят че е нужно, ми да вземат да вложат малко пари пък ако е далавера и ще спечелят.
  • 3 анджак

    10 1 Отговор
    "Фес еър" на вашите услуги !
  • 4 100х100

    7 0 Отговор
    Проблема е не кой да я направи, а дали ще разрешат от международното въздухоплаване коридор. Вижте че искат да съкратят полетите от разни мозъци на които им пречи, че грее слънцето. Според тях всичко замърсява дори и да кихнеш пак замърсяваш. Това е проблема дали ще позволят и коридор и в какъв времеви диапазон ще са. А също дали другите градове ще са съгласни да е от Пловдив, а не от някой друг. Има достатъчно летища в БГ които не са ползват могат да станат за чартърни и частни полети без диспечер, като пилотите оповестяват действията си един на друг. Има много такива летища по света. Има и друг проблем кой ще прибира парите за обслужване.

    Коментиран от #6

  • 5 Последния софиянец

    3 2 Отговор
    Направо от Пловдив за Техеран.

    Коментиран от #7

  • 6 Иде Я

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "100х100":

    Да направят метро, тогава щом е по екологично
  • 7 Рени

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния софиянец":

    Не ложа идея света да знае къде е България че в картата не се виждаме добро начало с Турция и другите държави по развити държави да пътуват до . Пловдив не малък град .