Last news in Fakti

18 Юли, 2012 19:51 1 629 2

Цената на диамантите пада

  • диаманти-
  • цени-
  • падат
Цената на диамантите пада - 1
Казват че диамантите са най-добрите приятели на момичетата...

Сега е моментът да си купите диаманти, ако се нуждаете от подобна инвестиция. Цената на така любимите на жените стъкълца е паднала с 4% от началото на годината, съобщава канадският производител на диаманти и бижута "Хари Уинстън".

Според други източници спадът е още по-драстичен - цели 15%.

"Даймънд Трейдинг Къмпани", клона за продажби на световния лидер De Beers, разреши през юли на своите клиенти да отложат 50% от продажбите си за друга търговска сесия. Тази мярка е предизвикана от намаляването на печалбите от бизнеса. Цените на друг голям производител Би Ейч Пи спаднаха с 6%.

От руския гигант "Алроса" също регистрират стагнация на продажбите през второто тримесечие. Но от там са оптимисти и очакват 3-4 процентен ръст на средните цени за цялата 2012 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    0 0 Отговор
    Щом на диамантите цената е паднала с 15%, какво остава за жилищата...
  • 2 Диамантиев

    0 0 Отговор
    Малее ми те без пари станали.Още утре ще отида да си купя 10 кила на лизинг.Искам и Ко Хи Нор онзи големия нали го знаете.