16 Февруари, 2020 22:31 1 582 3

Рекорд: 13 млн. туристи са посетили Мароко през 2019 година

  • мароко-
  • туризъм-
  • туристи

Мавзолеят на крал Мохамед V в Рабат е една от туристическите атракции в страната

Рекорд: 13 млн. туристи са посетили Мароко през 2019 година - 1
Снимка: БГНЕС

През 2019 година Мароко е посрещнала рекорден брой туристи - 13 милиона. Това е увеличение с 5,2 на сто спрямо предходната година и за първи път показателят превишава символичния праг от 12 милиона, предаде "Франс прес".

Обемът на нощувките в категоризираните обекти се е увеличил с 5 на сто до 25,2 милиона, обяви днес в комюнике туристическият регулатор на страната.

На главните дестинации за туристите в кралството - градовете Маракеш и Агадир - се падат 57 на сто от общия брой на нощувките, обобщава БНР.

Приходите от туризъм са достигнали 78,6 милиарда дирхама (7,41 милиарда евро) спрямо 63,04 милиарда дирхама (6,89 милиарда евро) през предходната година.

Водещите пазари за туристическия поток в Мароко са Франция и Испания.

Ключов сектор за мароканската икономика, туризмът създава близо 10 на сто от богатството на страната.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йозеф

    6 1 Отговор
    Общо взето жега, прах и хубава храна. Плажовете на Танжер са готини. Ако искате да усетите атмосферата наемете гид и пренощувайте в шатра и разгледайте повечко руини. Евтино е, ако умеете да се пазарите и поназнайвате френски. Децата са досадни, носете повечко лакомства.
  • 2 Реалист

    4 1 Отговор
    Очакваме някоя от ниско тарифните превозвачи да пусне полет до там, за да може родните супер звезди да напълнят инстаграма
  • 3 И аз мисля

    1 2 Отговор
    Че е добра и скъпа дестинация...!