Last news in Fakti

30 Юли, 2012 17:15 1 061 0

Още 130 сезонни работници пътуват към България

  • швеция

Още 130 от изпадналите в беда български сезонни работници в Швеция пътуват към България, съобщиха от пресцентъра на МВнР. 42-ма потеглиха вечерта на 29 юли от Стокхолм с шестте микробуса, изпратени от МВнР. В полунощ отпътуваха и двата автобуса на МО с 88 души.

В посолството ни в шведската столица в момента се намират още 29-ма души, които изчакват потеглилите през уикенда от България 4 автобуса. Първият от тях се очаква да пристигне днес, като по пътя ще прибере и други 17 души от гр. Оребрьо, на 200 км в западна посока от Стокхолм.

Вторият автобус ще направи обход на няколко общини на север, където с намират около 40 сезонни работници. Останалите два автобуса се очаква да пристигнат в Стокхолм през следващите дни, поради забавяне на унгарската граница.

През последните 2 седмици служителите на посолството са в денонощен режим на работа. До този момент е оказано съдействие на близо 350 души. С пристигането на новите 4 автобуса ще бъдат извозени още  200 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА