8 Март, 2020 19:56 1 850 7

Без туристически събития в Габрово и Плевен

  • туризъм-
  • събития-
  • министерство на туризма-
  • препоръка-
  • коронавирус
Без туристически събития в Габрово и Плевен - 1

Във връзка с риска от разпространение на коронавирус COVID-19 Министерството на туризма препоръчва да се прекратят посещенията в туристически обекти, както и да се отменят туристическите фестивали и събития в областите Габрово и Плевен до второ нареждане.

Министерството на туризма препоръчва в местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечение да се заредят санитарните помещения в стаите и в общите части с достатъчно сапун и дезинфекциращи гелове за ръце на спиртна основа, да не се провеждат масови мероприятия (семинари, конференции, фирмени събития и други от подобно естество).

Обръщаме внимание на бизнеса: ако Ваш турист Ви сигнализира за проява на висока телесна температура, кашлица или затруднено дишане, трябва да потърсите незабавно медицинска помощ по сключен от Вас договор за медицинско обслужване или на спешния тел. 112.

При съмнение за COVID-19, изразено от медицинско лице, информирайте РЗИ и спазвайте указанията на здравните власти за последващи действия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    7 0 Отговор
    .. и как точно ще печели пари държавата??
  • 2 555

    2 2 Отговор
    Боли ме фара мене
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 1 Отговор
    Колко са заболелите в Израел??? Питам за един приятел...
  • 4 100 грама

    4 0 Отговор
    Криско е от Габрово, ще го сложат ли под карантина и ще му забранят ли да "пее" ?
  • 5 The Gentleman

    2 3 Отговор
    В Събота и Неделя през мола в Плевен, Била, Бриколаж, Практикер, Технополис, минават хиляди човека от съседните градчета. Къде е логиката в Плевен да има забрана за посещаване на публични мероприятия и грипна ваканция, а в околните градове да няма такава забрана и разпускане на училищата. Този ще ни изпозарази децата в училищата, които ще са едни своеобразни инкубатори за коронавирус. Това е сто процентов геноцид срещу децата ни. Подавай си оставката заедно с целият си некомпетентен щаб и министри.

    Коментиран от #6

  • 6 Миризлив пор

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "The Gentleman":

    Срещу човешката глупост лек няма измислен да знаеш. Трябва си много тъп, да знаеш че има карантина някъде явно за нещо сериозно и да отидеш на разходка да си напазариш точно там.

    Коментиран от #7

  • 7 The Gentleman

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Миризлив пор":

    Съгласен съм. И по същата логика трябва да си много тъп за да знаеш, че всички мероприятия на закрито вече са забранени в цялата страна и да си пуснеш детето на училище! Само че никой не ще да отговори на това мое питане.