Last news in Fakti

3 Септември, 2012 19:40 2 150 0

Искат до 1800 евро от руски туристи у нас

  • руски туристи-
  • проблеми-
  • пари

Фалирала руска компания е причина за проблема

Искат до 1800 евро от руски туристи у нас - 1
Снимка: БГНЕС

150 туристи от Русия имат проблеми с престоя си в България след фалита на руската компания "Чери Тур". За решаването на проблемите в Москва е създаден специален оперативен щаб, който даде специална пресконференция, предаде БНР.

Според ръководителя на обединението на туроператорите "Ростурпомощ" Едуард Кузнецов, нито един руски турист на "Чери тур" няма да бъде изгонен от хотела си в България.

Говорих с ръководителя на приемащата българска компания "Васи" г-жа Димитрова и получих нейните уверения, че няма да има туристи, оставени на улицата. Единствено на онези, които имат възможност, е било предложено да платят повторно, като парите ще им бъдат върнати от руския застраховател, посочи Едуард Кузнецов.

Според него в разрешаването на проблема са се включили и българските официални власти в лицето на зам.-министър Иво Маринов, който отговаря за туризма в МИЕТ. Въпреки това, говорителят на руския туристически съюз Ирина Тюрина заяви, че продължава да получава обаждания от туристи, които били изнудвани от хотелиерите.

Искат доплащане от 500 до 1800 евро, но хората нямат такива пари. Мнозина нямат в ръцете си и паспорти и така те се превръщат в заложници, изтъкна Тюрина. За нея най-важният въпрос, който ще се решава тази вечер оперативно, е осигуряването на обратните полети, насрочени за утре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА