Last news in Fakti

6 Юни, 2020 21:59 2 224 2

98% спад на полетите от Варна и Бургас през април

  • летище варна-
  • летище бургас-
  • спад-
  • полети

Тенденцията ще продължи и през юни

98% спад на полетите от Варна и Бургас през април - 1
Снимка: Летище Варна

Летателната програма на летищата в Бургас и Варна отбелязва 98 процента спад на полетите през април спрямо същия период на миналата година.

През май тази година, броят на излитащите и кацащите самолети на Летище-Бургас е намалял с 94 процента, а пътническият трафик е спаднал с 99 на сто спрямо май миналата година, предаде БНР.

Това съобщи на пресконференция председателят на Комисията по туризъм към Общинския съвет в Бургас Живко Табаков. Той каза, че данните, на които се позовава са му предоставени с официално писмо от концесионера на летищата в Бургас и Варна "Фрапорт Туин Стар Еърпорт".

Концесионерът е посочил, че в момента Летище- Бургас обслужва полети до летище Лутън в Лондон, а очакванията били частично връщане на други планирани дестинации от тази месец и частичен рестарт на туристическите чартъри едва в началото на юли.

От "Фрапорт Туин Стар Еърпорт" са информирали още, че към настоящия момент планираните кацания и излитания за юни на двете летища са 91 процента по-малко в сравнение със същия месец на предходната година. Възможно било обаче да има още анулирани полети.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердо

    2 10 Отговор
    Ами затваряйте ги, то Истанбул не е мн далече
  • 2 Те пък защото

    2 2 Отговор
    там не са намалели полетите въобще. А това в Букурещ въобще не работеше до скоро. А може и още да няма полети.