ФАКТИ.БГ

Elbit Systems стартира реализацията на договора за оборудване на бойните машини Oshkosh 4X4 в Черна гора

Компанията ще извърши пълна интеграция на дистанционно управляемите оръжейните станции на борда на машините

Публикувана: 24 Юни, 2020 10:54
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1155
Elbit Systems стартира реализацията на договора за оборудване на бойните машини Oshkosh 4X4 в Черна гора
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.

Elbit Systems Ltd. обяви, че стартира реализацията на договора между израелското Министерство на отбраната и Министерството на Отбраната на Черна гора, подписан през декември 2019 г.

Двете страни са одобрили финансирането на договора и с това се пристъпва към изпълнението на доставките. По силата на споразумението на стойност около 35 милиона долара, Elbit Systems  ще снабди черногорските въоръжени сили със оръжейни станции с   дистанционно управление  (RCWS) за новите  леки тактически машини Oshkosh Defense ("Oshkosh") 4X4.  

Съгласно договора Elbit Systems ще извърши пълна интеграция на дистанционно управляемите оръжейните станции на борда на  машините за период от три години и ще осигури логистична поддръжка за седемгодишен период.

Оръжейната станция на Elbit Systems разполага с 12,7-милиметрово оръдие с дистанционно управление. То  е леко, с нисък силует, двойна стабилизираща ос,  монтира се външно на борда на бронираната машина. Оръжейната система RCWS предлага точна стрелба в движение и се управлява чрез дръжки и интелигентни дисплеи от стрелеца от вътрешността на машината, осигурявайки защита на екипажа на машината, който е безопасно разположен вътре в нея.

Йехуда (Уди) Веред, генерален мениджър на Elbit Systems Land, коментира: „Ние сме много горди да предоставим нашите системи RCWS на въоръжените сили на Черна гора. Този проект допълнително разширява нашата клиентска база в страните от НАТО и засилва нарастващото ни сътрудничество с Oshkosh. Свидетели сме на нарастващо търсене в световен мащаб за нашите RCWS, от които стотици вече работят на борда на редица сухопътни и военноморски платформи“.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4 от 2 гласа.


ТОП 5