26 Юни, 2020 23:28 2 078 5

От 1 юли плащанията към НАП София само по електронен и банков път

  • нап-
  • плащания

Клоновете на ОББ в офисите на приходната агенция в столицата спират работа в края на месеца 

От 1 юли плащанията към НАП София само по електронен и банков път - 1
Снимка: БГНЕС

От 1 юли 2020 г. плащанията на данъци и осигурителни вноски в 13-те офиса на агенцията в столицата ще могат да се извършват без такси чрез използване на физическите ПОС терминали на приходната агенция, както и чрез електронната услуга за плащане в е-портала на ведомството. Плащания към НАП в столицата ще продължат да се извършват и по банков път от всяка банка в страната, но съобразно тарифите на съответните финансови институции. С решение на банката досега съществуващите гишета на обслужващата банка в София ще работят с клиенти до края на работния ден на 30 юни 2020 г.  

Всички останали офиси на приходната агенция, в които има банкови гишета, ще продължат да работят по досегашния начин и занапред, допълват от НАП. 

От 2018 г., когато бяха въведени възможностите за плащане с виртуален и физически ПОС терминали, до момента без такси са платени близо 480 млн. лв., като общият брой на преводите е почти един милион и половина, съобщават от НАП. Общо над 80 млн. електронни трансакции годишно се извършват с електронните услуги, предоставяни от приходната агенция, като делът на електронната комуникация надхвърля 90 %. 

„Ползването на е-услугите на НАП расте устойчиво, като по този начин спестяваме време и разходи на клиентите си, като НАП продължава да усъвършенства електронната комуникация. Обслужващата банка в София взе решение да закрие гишетата, но съществуват алтернативи за плащане без такса, които да се ползват“, каза заместник-изпълнителният директор на НАП Милена Кръстанова. 

Допълнителна информация за плащанията към НАП в гр. София след 1 юли  можете да видите в сайта на агенцията или чрез информационния център на НАП на телефон: 0700 18 700.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бившите роби рушат паметниците на

    8 1 Отговор
    Робовладелците, а ние тепърва издигаме такива на нашите нови поробители!
  • 2 1234

    16 0 Отговор
    Първо така се събират допълнителни такси, които ощетяват хората!!
    Второ - телефонът, който е посочен 0700 не влиза в минутите на мобилните оператори и се таксуват допълнително - така отново се ощетяват хората.

    Коментиран от #5

  • 3 Системата

    7 0 Отговор
    В България е наопаки и се прави умишлено да мачка обществото. Всичко, което правят и измислят от днес за утре е против личността. Не им вярвам на тези хора, които летят в облаците и много скоро ще ви помете Народна вълна.
  • 4 Бате Бойко

    9 0 Отговор
    Към НАП по банка,в кеш към БАНКЯ
  • 5 помощ от приятел

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    "..телефонът, който е посочен 0700 не влиза в минутите на мобилните оператори и се таксуват допълнително". Това е вярно, НО.. за всички като колегата лекарството за тази врътка: на телефон 02/98596801 отговарят същите оператори като на 070018700. Той може да се набира от мобилен телефон и не се таксува допълнително! Дано съм помогнала