Last news in Fakti

14 Юли, 2020 23:30 2 039 10

Одобрени са безлихвени заеми за почти 50 млн. лв.

  • безлихвени заеми-
  • безлихвени кредити-
  • ббр

20 677 броя искания за безлихвен заем до 4500 лв са приели търговските банки

Одобрени са безлихвени заеми за почти 50 млн. лв. - 1
Снимка: БГНЕС

20 677 броя искания за безлихвен заем до 4500 лв са приели търговските банки. От тях потвърдените кредити са общо 11 986 броя, а други 1701 се обработват. Това показват най-новите данни на Българската банка за развитие (ББР) към 13 юли 2020 г.

Одобрените заеми са за близо 50 млн. лв. Средната им стойност е 4200 лв. Продължава тенденцията сред кандидатите да е най-голям броят на наетите на трудов договор – две трети от исканията са на лица на трудов договор, а останалата една трета са на самоосигуряващи се, обобщава в. "Монитор".

Срокът за кандидатстване по програмата за безлихвено кредитиране е до края на 2020 година. Партньори по нея са общо 12 търговски банки. В момента 10 от тях приемат заявления на кандидатите. Това са Алианц банк, ДСК, Инвестбанк, ОББ, ПИБ, Пощенска банка, Райфайзенбанк, Търговска банка Д, Централна кооперативна банка и УниКредит Булбанк. Интернешънъл Асет Банк и Общинска банка първи усвоиха финансовия си ресурс по програмата и не приемат нови искания за заеми.

Целта на мярката е да подпомогне служителите в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които са прекъснали дейност вследствие на пандемията от COVID-19. Те имат възможността да получат заем до 4 500 лв., отпускани наведнъж или на три транша от по 1500 лв. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. По заемите няма да се дължат такси, комисисионни и неустойки.

След разширяване на мярката вече могат да кандидатстват и граждани с неплатени, но декларирани осигурителни вноски. Самоосигурените лица може да декларират 20% спад в доходите не само за първото, но и за следващи тримесечия от 2020 г., както и не е нужно кандидатите да са в неплатен отпуск в момента на подаване на искането за кредит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hanko

    18 1 Отговор
    Ще ме извиняват,другите държави дадоха милиарди евро Безвъзмездна помощ за бизнеса и населението тука са някви мижави 50 милиона (пари за обяд) поне не се хвалете смешни сте :))))))))))))))))))))))))€)

    Коментиран от #9

  • 2 Баце

    11 1 Отговор
    Аз за месец пълня шкафа с повече
  • 3 ГОЛЯМА НОВИНА НЯМА ЩО

    14 1 Отговор
    ОТВРАТИТЕЛНИ СТЕ ....ГАДИ МИ СЕ ОТ ТАКИВА КАТО ВАС...А ИМЕННО ВЛАСТА В БЪЛГАРИЯ...ЗАЕМИ ЩЕ МИ ДАВАТЕ...ХОРАТА В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ РЕАГИРАХА АДЕКВАТНО А ВИЕ ЖАЛКИ И КРАДЛИВИ МЕКОТЕЛИ НИЩО САМО ЗАЕМИ...ГАДОВЕ ДОЙДЕ ВИ КРАЯ ПЪТУВАЙТЕ ЗА АДА....
  • 4 Голям праз

    13 1 Отговор
    Пак за наши хора. За другите има бързи кредити.

    Коментиран от #7

  • 5 За един прЕател

    11 1 Отговор
    Да попитам, не бяха ли отпуснати 1 милиард?! Та 50 милиона отишли... покажете по кои сметки да дадени. Имам съмнение, че са на “наши” хора! Мисля, че скоро на площада ще бъде докарана гилотина за тикви.
  • 6 късно е либе за китка

    8 0 Отговор
    Няма да ги спаси! А пък и помним че още преди да започне кризата подариха едни 75 милиона от ББР на рекетьорите Султанка и Георги груп.
  • 7 Христо

    0 6 Отговор

    До коментар #4 от "Голям праз":

    Не е за наши хора. Понеже фирмата ни беше засегната от самото начало и следователно отговаряхме на критериите решихме да се пробваме. Понеже не съм от "нашите" собственика на фирмата също не е от тях... аз съм Тома неверни... мислех си че няма да дадат нищо. Като на майтап отидохме 5 човека, подадохме документи и след около 20 дни ни върнаха отговор. За мое учудване бяхме одобрени. Естествено взехме ги, все пак са безлихвени нищо, а докато дойде време за връщане попа може да ги упрости (да не дава господ) :D
  • 8 Поздрави от далече

    9 1 Отговор
    Забележете разликите! В НОРМАЛНИТЕ държави е безвъзмездна ПОМОЩ(жена ми получи такава за прекарана карантина в новата ни родина след пътуване),а в Бълхаристан е безлихвен КРЕДИТ с пари от получени от Европа ...тънкият момент е че тези пари накрая остават в банкерите а не в хората в нужда понеже това е КРЕДИТ и трябва да се върне...
  • 9 Новичок

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "hanko":

    Ханко и тука дадоха ама на тяхни фирми и хора.Че чак и футболни отбори, и после ги даряваха.Абе не знам за смях ли е,но някои хапват от мекото на Хляба,други корички и трети трохички.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.