Last news in Fakti

26 Октомври, 2012 21:44 2 859 0

Седем строителни компании с приз за цялостен принос

  • строителство-
  • награди-
  • лиляна павлова

Тази вечер в зала „София“ на столичния „Гранд хотел София“ е балът по повод Деня на строителите – Димитровден, когато секторът отбелязва своя професионален празник. По време на тържеството се състоя официална церемония за връчване на наградите на най-добрите строителни компании, спечелили челните места в класацията „Строител на годината“. Критериите, по които са определени те, са 12.

За първи път в историята на класацията бяха присъдени 7 специални награди за цялостен принос в сектор „Строителство“. Най-високите призове за седемте първенци в бранша бяха връчени от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Те са за „Балканстрой” АД, „Булгартрансгаз“ ЕАД, „Геотехмин“ ООД, „Главболгарстрой“ АД, „Енемона“ АД, „Станилов“ ЕООД и „Трейс Груп Холд“ АД. Това са компаниите, които вече три пъти са получавали платинената Голяма награда. Според новия регламент на конкурса, приет с решение на Управителния съвет на Камарата на строителите в България, за такива строители плакетът е за цялостен принос.


Отличените на първо място в отделните категории получиха призовете си от председателя на КСБ инж. Светослав Глосов, а класираните в категория „Транспортна инфраструктура“  – от председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

Събитието събра повече от 200 официални гости и строители.

„За строителния бранш в България 2012 не беше лесна.
80 процента от строителството се дължи на обществени поръчки, а 90 процента от търговете са по оператвните програми. Един от най-големите проблеми, с който фирмите продължават да се сблъскват, е творчеството на възложителите в търговете по обществените поръчки. Предстоящата 2013 г. също не се очертава да бъде лесна. Но кризите, както знаем, идват и си отиват, а създаденото от ума и ръцете на строителя остава. Затова, уважаеми колеги, нека да се поздравим за нашия празник – Димитровден“, заяви председателят на КСБ инж. Светослав Глосов. Той допълни, че строителите на България имат късмета да са избрали една от най-творческите професии, професията на съзиданието, а Камарата се е утвърдила като уважавана и авторитетна институция.

„През настоящата година доказахме, че когато правилата и отговорностите са ясно очертани, държавата и бизнесът могат да работят заедно. Затова ви благодаря за положените усилия и проявения професионализъм“, заяви в приветствието си министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА