Last news in Fakti

5 Ноември, 2012 20:22 1 304 0

Само един кандидат остана за ВМЗ

  • вмз-
  • вмз сопот

Двама от общо трима кандидати, подали документи за закупуване на ВМЗ Сопот, не отговарят на условията на стратегията за раздържавяване на дружеството. Те отпадат от по-нататъшното участие в процедурата, съобщи Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Така, реални шансове да купи завода запазва единствено "Емко" ЕООД. Срокът за подаване на документи за съответствие с предварителните квалификационни изисквания от участниците в конкурсната процедура за продажбата на 100% от капитала на ВМЗ ЕАД изтече на 29 октомври. Документи бяха подали три компании: „Емко” ЕООД, „Сейдж консултантс” АД и „Дунарит” АД.

АПСК е поискала разяснения по подадените от "Емко" ЕООД документи за съответствие с предварителните квалификационни изисквания. Собственик на създадената през 1992 г. компания за производство на огнестрелни оръжия и амуниции е бизнесменът Емилиян Гебрев.

Тежкото финансово състояние изкара работниците от завода на серия от протести. Главната причина за действията им са неизплатените трудови възнаграждения. Синдикатите поискаха всички приходи, които влизат в предприятието да отиват за изплащане на заплатите.

В края на октомври икономическият министър Делян Добрев прогнозира, че приватизацията на ВМЗ Сопот ще приключи до 30 ноември. По думите му в последните месеци ситуацията в завода е толкова тежка, че трябвало да се избира между това да се плащат заплати или да се купуват материали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА