Last news in Fakti

25 Октомври, 2020 08:40 2 461 16

Задължителни маски и допълнителна дезинфекция на ски пистите у нас

  • зимни курорти-
  • ски-
  • маски-
  • дезинфекция

Система за автоматична дезинфекция ще работи този сезон на ски зоната в Банско

Задължителни маски и допълнителна дезинфекция на ски пистите у нас - 1
Снимка: Shutterstock

Зимните курорти у нас се подготвят за предстоящия ски сезон. Планира се въвеждането на противоепидемични мерки на ски пистите и допълнителна дезинфекция на съоръженията, съобщи БНТ.

Редица ограничения ще трябва да спазват туристите на ски пистите в зимните ни курорти този сезон. В Банко маски ще трябва да се носят освен в закритите помещения, вътре в кабинките на лифта, както и на седалковия лифт, макар че е на открито. С маски ще трябва да са туристите и около касите. Няма да се променя обаче капацитетът на кабините на лифта и във всяка ще има до 8 души.

От фирмата концесионер на ски зоната препоръчват карти за съоръженията да не се купуват от касите, а онлайн. Целта е да се избегне струпването на хора на едно място. Ако все пак обаче се стигне дотам, призивът е туристите да спазват необходимата дистанция.

Система за автоматична дезинфекция ще работи този сезон на ски зоната в Банско. 3 пъти на ден ще се дезинфекцират всички помещения, които се използват от туристите. В гардеробите ще се въведе специален пропускателен режим - ще се допускат до 20 души, като целта е да се избегне струпването на много хора на едно място.

Иван Обрейков - маркетинг директор на фирмата-концесионер на ски зона Банско: Най-новото, което ние го правим единствено в България, е 2 автомата, купуване на карти с кредитна карта, 24 часа ще работят в деня, така че всеки, по което и време да пристигне, ще може да си купи карта без проблем.

И в Пампорово ще разчитат на нови технологии, за да се избегне образуването на опашки от хора, чакащи да си купят карти за ски съоръженията. В курорта ще въведат пик ап система - всеки турист ще може да закупи лифт карта онлайн и ще получи QR-код на смарт устройството си.

Мариян Беляков - изп. директор на "Пампорово" АД: Той просто трябва да го сканира на така наречените пик ап боксове, които ще бъдат позиционирани на „Студенец" и „Малина" и при сканирането на QR-кода, лифт картата ще бъде автоматично издадена от това устройство.

Групите в ски училищата на Пампорово ще бъдат ограничени до 10 души. В ски гардеробите пък освен дезинфектанти, ще има и озонови лампи. Няма да се въвежда специален пропускателен режим за лифтовете, но туристите ще трябва да спазват необходимата дистанция. Дали се спазват мерките и в Банско, и в Пампорово, ще следят хора от персонала на фирмите-концесионери на ски зоните.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойкот на мутрите

    34 2 Отговор
    Никакви ски, куверти, хотели, заведения.
    Това не е от първа необходимост, по този начин мутрите ще натиснат главната мутра тиква от Банкя.
  • 2 БАЙ Х@Й

    28 0 Отговор
    ОСЕМ души в кабинка - няма проблем!
  • 3 Последния Софиянец

    31 2 Отговор
    Чакайте си туристи глупаци!Който изпълнява разпорежданията на това нелигитимно правителство сам си копае гроба.
  • 4 piff

    23 0 Отговор
    За да скалъпиме бюджета правителството трябва да глобява не само тези,които не носат маски но и тези, които носят.
  • 5 Ники

    22 2 Отговор
    Абе какво мерки бе - хората без пари останаха - ски 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 6 123

    21 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Задължителни маски и допълнителна дезинфекция на ски пистите

    Снега ли ще дезинкфекцирате бе? ХАХАХАХХ
  • 7 Българка

    10 3 Отговор
    Продължавам да питам за учениците.
    Бащицата, заради протестите ,не смее да затвори дори РЕП за вестници. Нали той е единствено "вестител" на добри новини. Отговорността е прехвърлена на общините, областите.
    Маски навън- задължително. В същото време учениците без маски в класната стая 26 деца по двама на чин. Вярно, че децата карат по-леки или безсимптомно ковид, но пък заразяват семайствата си и околните. По една медия снощи в новините чух, че се чака решение на министъра на образованието за дистанционно обучение. Съвсем се обърках. Хем мерки ще се взимат на местно ниво, хем чакаме централизирано решение.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бански старец

    14 3 Отговор
    требе си луд да отидеш там на почивка
    Щи намажат ските якооооо и карантина после,болници,хапове,

    Абе, за е би
  • 10 Ново 20

    12 1 Отговор
    Снега ще "дезинфектират" с белина? Или алкохол, да се разтопи. А изкуственият направо с дезинфектант да го смесват,,,,😃
  • 11 Явно ни управляват безмоьъчни

    18 0 Отговор
    Чудя се, занулиха туризма на морето, не че не заслужават мутрите, сега умници ще сложат маски на скиорите по пистите, където е мраз и студ. А да върнеш учениците удома е огромна грешка. Питайте за пораженията които се получиха от трите месеца карантина върху учениците. Загубени навици за работа над книгата, на дисциплина, на отношението към учебнив процес и тотално изпростяване. Децата не са студенти, които учат по време на сесия но и те ходят на лекции, имат упражнение и колоквиуми. Целта е, бързо но сигурно изпростяване за да властва един неграмотен и крадлив чичо.
  • 12 Оги

    4 0 Отговор
    Искам изкуствен сняг от етанол. Няма като се пребия на място, където друг се е пребил и е олигавил снега и да хвана короняк.
  • 13 Курбанколи Пардимагомедов

    6 0 Отговор
    Няма страшно,ще вдигнат цените на картите с 30%нагоре заради дезинфекцията.А за мен няма значение тъй като от няколко години не карам ,тъй като бойкотирам високите цени и се отдавам на туризъм.А като се размисля ,като че ли изобщо не ми липсва.Между друготоходил съм на един ски курорт в Сащ от среднакласа и цените на картите бяха с подобни цени.
  • 14 Антон

    5 0 Отговор
    Подлъга ме заглавието и рекох да се осведомя, как аджеба ще дезинфекцират ски пистите, но както винаги всичко се оказа една глупост.
  • 15 Иванов

    2 0 Отговор
    Сигурен съм, че всичките ни ски курорти ще вземат адекватни мерки срещу разпространението на коронавируса и ще могат да се карат ски! Да не говорим, че в Банско предстои и поредното издание на Световната купа по ски!

    Коментиран от #16

  • 16 Ина

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Иванов":

    Най- накрая един адекватен коментар...
    Чистият въздух, комбиниран със спорт... няма по - хубаво и здравословно нещо. Силно се надявам да работят, разбира се, със съответните мерки!