Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 13:24 2 545 10

Инспектори тръгват по пазарите за плодове и зеленчуци

  • инспектори-
  • пазари-
  • тайни покупки

Освен тайни покупки ще бъдат извършвани и т.нар. открити наблюдения

Инспектори тръгват по пазарите за плодове и зеленчуци - 1
Снимка: БГНЕС

Данъчни инспектори започват масови проверки в пазарите в цялата страна. Освен тайни покупки ще бъдат извършвани и т.нар. открити наблюдения, при които служители на НАП следят продажбите в продължение на дни и сравняват резултатите с предходни периоди, съобщи бТВ.

По време на проверките ще се наблюдава отчитането на продажбите и издаването на касови бележки.

Неиздаването на фискален бон се санкционира с до 2000 лв., като търговският обект може да бъде запечатан за срок до един месец, припомнят от НАП.

Инспекторите използват също информация от дистанционната връзка на фискалните устройства със сървърите на НАП, за да открият значителни разлики при търговци на плодове и зеленчуци, които работят при сходни условия и на едни и същи пазари.

Всяка касова бележка, която съдържа QR, може да бъде проверена чрез мобилното приложение на приходната агенция.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    30 1 Отговор
    От НАП зимнина ли ще си правят? НАП да направи проверка за доходите на Доган, Пеевски, Борисов, Шехерезада,кръга фирми, Гешев и всички от хранилката. Да си докажат доходите, колко и дали са плащали данъци, какво са работили и доходите позволят ли им стандарта на живот. Имат много по-съществена работа от обиколки по пазарите
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния Софиянец

    10 3 Отговор
    Много бой ще ядат от ромите.
  • 4 Разходки

    17 1 Отговор
    на хора без работа , заплатите им вървят , а милиарди се крадат !
  • 5 един от многото

    17 1 Отговор
    За кокошка няма прошка , за милиони няма закони!
  • 6 БЪЛГАРИН

    15 2 Отговор
    Ако е останало нещо Българско да се унищожава.Това е мотото на Борисов.Не е ли нормално вноса да се контролира и да се стимулира нашият производител?
  • 7 пенсионер

    11 1 Отговор
    Изедници , както казваше баба ми.
  • 8 Вичо

    15 1 Отговор
    Цяло лято бяха по моретата под чадърите, сега са тръгнали по пазарите. Колкото работа свършиха тогава, толкова и сега. 0 (нула)
  • 9 Ventura

    14 1 Отговор
    Явно хазната е празна! То и без това, няма друг начин за пълнене. Искараха КАТ, НАП следва БАБХ и още каквото се сетите държавни плужаци.
  • 10 От Варна

    0 1 Отговор
    Тази вечер много се смях с това решение и другото за скафандрите и полицаите, дето ще ходят по домовете. Но след този първичен смях се смразявам- наистина ли толкова глупави хора сме си избрали да ни управляват, Имам чувството, ме живея в “страната на глупците”, но никога няма да се превърна от дървена кукла/за каквато ме имат тези горе/ в човек. Който е чел вълшебната приказка за Пинокио ще ме разбере .