Last news in Fakti

20 Ноември, 2020 17:26 3 536 11

“Росатом” разширява участниците в консорциума за АЕЦ “Белене”

  • росатом-
  • аец белене

През юни „Росатом“ Framatome SAS и GE Steam Power подписаха меморандум за взаимно разбирателство

“Росатом” разширява участниците в консорциума за АЕЦ “Белене” - 1
Снимка: БГНЕС

“Росатом” е готов да разшири състава на участниците в консорциума за строителство на АЕЦ “Белене”. Това съобщи пред ТАСС заместник-генералният директор на “Росатом” Кирил Комаров, който също така отговаря за развитието и международния бизнес в държавната корпорация.

„Консорциумът далеч не изчерпва международните компании, които могат да участват в този проект“, заяви той.

През юни „Росатом“ Framatome SAS и GE Steam Power подписаха меморандум за взаимно разбирателство по проекта за строителство на АЕЦ „Белене“, който предвижда обединение на усилията за участие в процедурата за избор на стратегически инвеститор за строителството на електростанцията.

Този консорциум влезе в шорт листата от петима претенденти за реализацията на проекта АЕЦ „Белене“. Тя включва още Китайската национална атомна компания и Корейската корпорация за водна и атомна енергетика. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сесесере

    11 33 Отговор
    Няма да има Белене, комунистите ни насадиха да правим скъпа и безсмислена централа, на никой не му трябва, освен на тях да крадат тока! Да местят купения реактор в Козлодуй и тва е!
  • 2 Мим33

    32 6 Отговор
    Белене ттябва да бъде построено колкото се може по бързо.Стига са се мотали и умували толкова години.До сега да бяхме забравили.След време ще внасяме скъп ток.Трябва да се отсече веднъж за винаги това протакане....

    Коментиран от #6, #9

  • 3 Крайненец

    3 1 Отговор
    Аз щи крада от Аккую !

  • 4 Ужасонн

    16 4 Отговор
    Трябва да се вложат пари в енергетиката. 1во КЕВР ДА СЕ ПРЕМАХНЕ. 2РО тецовете да минат на 80% газ. 3то аец белене да се построи. 4то да им строг контрол на енергодружествата!!! 5то Да се построи южен поток!! Магистралите пари не дават, освен за сервизите, които дори данък не внасят!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ммм22

    5 22 Отговор

    До коментар #2 от "Мим33":

    Сега като имаме АЕЦ тока да не би да е евтин. По добре без такива филми, като АЕЦ. Те са удобни за една шепа хора, не за народа

    Коментиран от #8

  • 7 Гладна Русия

    3 2 Отговор
    хващат се за трохи толкова са откъсани
    Пасивни Алкохолици
  • 8 Мим 44

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ммм22":

    Не ти е евтин , защото зелените пиявици направиха сума ти вятърни и соларни централи...
  • 9 ЦенаТокГаз

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мим33":

    Щеше да се е изплатил до сега, технологията си е технологоия - и факт дава единствения гарантиран капацитет и най-ниска цена по всяко време на годината и денонощието.... но да вземат да изгонят всички други пиавици, дето са се закачилипо веригата и вдигат цената му многократно, защото видиш ли без тях не можело, нищо че такса включване включва всичко, което е ноебходимо по изграждането. После ти дерат по 40% от сметките всеки месец. За газа е още по-зле там такса пренос за абонат в София може и да надмине 50% от цената на фактурата, нищо че суровинатаминава през купища държави и такси.
  • 10 Кольо Тесларов

    4 0 Отговор
    ако не направите Белене, ще ходите да зареждате електромобилите в Румъния и Турция
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.