Last news in Fakti

21 Януари, 2021 23:33 1 625 5

Фермерите могат да подават заявления за целеви кредит за семена и разсад

  • фермери-
  • помощ

Най-висока подкрепа е предвидена за оранжерийните домати и краставици

Фермерите могат да подават заявления за целеви кредит за семена и разсад - 1
Снимка: Shutterstock

От днес фермерите могат да подават заявления за целеви кредит за купуване на семена, разсад и торове за производство на зеленчуци и плодове, съобщават от фонд „Земеделие“. Максималният размер за предоставяне на кредитен ресурс е 300 000 лв. на земеделски производител, предаде БНР.

Общо 12 милиона лева е заделил фонд „Земеделие“, за да кредитира фермерите като парите са разпределени по 6 милиона за производителите на зеленчуци и за тези с трайни насаждения - ябълки, круши, сливи и грозде.

Най-висока подкрепа е предвидена за оранжерийните домати и краставици. По 19 000 лева на хектар за разсад и по шест хиляди лева за торове.

Фермерите, които отглеждат рози, ще получат по 200 лева на хектар. 600 лева на хектар е кредитирането на стопаните с ябълки, круши, кайсии и череши. Лихвата по кредита е в размер на 1,5% годишно. Той ще бъде отпуснат до девети април и трябва да бъде погасен до 30 ноември тази година, предупреждават от фонд „Земеделие“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    0 1 Отговор
    МИНАЛАТА ГОДИНА, ЗАРАДИ КАРАНТИНАТА, ХОРАТА НЕ МОЖАХА ДА ПРИБЕРАТ РОЗИТЕ. ОБЕЗЩИТИХА ЛИ ГИ??? ПАК ЩЕ СЕ ПОДПОМАТ И ВЪЗПОЛЗВАТ,, НАШИТЕ,, ..ДОКАТО НЕ СЕ РАЗТУРЯТ ТЕЗИ ОТГОРЕ...ПИЙТЕ ЕДНА ..ВОДА
  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    5 0 Отговор
    Мога ли да взема 10 млрд евро кредит за тиквени семки?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 трес

    2 0 Отговор
    Какъв кредит бе алчни дупедати и министри, след като всичко се внася от вън с крайно лошо качество и с цялата Менделеева таблица. Стига сте крали!!!