Last news in Fakti

5 Февруари, 2021 21:10 2 048 4

Нов шеф на МВФ в България

  • мвф-
  • българия-
  • жaн-фpaнcoa дoфeн

Това е французинът Жaн-Фpaнcoa Дoфeн

Нов шеф на МВФ в България - 1

Жaн-Фpaнcoa Дoфeн e новият ръководител на миcиятa нa Meждyнapoдния вaлyтeн фoнд (МВФ) зa Бългapия. Toй заменя Джeйвy Лий, поради изтичане на 3-годишния му мандат. Дофен е 11-тия поред заемащ тази позиция у нас. Той идва от Унгария, където е заемал същия пост. Също така е работил за Фонда в държави от Африка, Централна Америка и Източна Европа.

Позицията на ръководителя на мисията на МВФ е ключова за България, от гл.т. на това, че на база докладите на Фонда за състоянието на българската икономика, инвеститорите решават дали да се установят и развиват бизнес у нас. За момента фигурата на шефа на фонда не привлича медийно внимание, което е доказателство, че страната ни е финансово стабилна.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпек

    11 0 Отговор
    Надзорникът по ограбването вече е тук.Вероятно ще наблюдава уж смяната на лева с еврото.И най—важното 30 милиардният гаранционен резерв на БНБ за валутния борд да не хване крачета.
  • 2 Офшорен

    13 0 Отговор
    "Също така е работил за Фонда в държави от Африка, Централна Америка и Източна Европа." - баш такъв ни трябва, щото ако не ни сравняват с Африка, няма как да се гордееем с €вросъюза!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рошко

    1 0 Отговор
    Който не е взел пари от мвф той е останал независим, гледайте филма, духът на времето