Last news in Fakti

13 Февруари, 2021 22:50 1 859 1

До 19 февруари се приемат документи по мярката за инвестиции във винарски изби

  • вино-
  • фонд

Документи по мярката се подават лично или чрез упълномощено лице

До 19 февруари се приемат документи по мярката за инвестиции във винарски изби - 1
Снимка: БГНЕС

До 19 февруари в ДФ "Земеделие" се приемат заявления за предоставяне на финансова помощ по мярката "Инвестиции в предприятия" от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор /2019-2023 г./, съобщиха от фонда.

От финансовата институция молят кандидатите да не оставят запазването на час за последния момент, тъй като по този начин рискуват да останат без насрочен час. Това може да доведе до по-продължително изчакване за прием на документи и крие рискове от струпвания на хора. С цел избягване на тези обстоятелства бенефициентите да спазват стриктно предварително записаните часове, както и да носят лични предпазни средства, призовават от ДФ "Земеделие".

От фонда припомнят, че от финансова подкрепа по мярката могат да се възползват предприятия, вписани като винопроизводители в лозарския регистър, поддържан от Изпълнителната агенция по лозата и виното, както и организации на производители, асоциации на организации на производители и междубраншови организации в сектора "винено грозде".

Запазват се и допустимите за финансиране дейности: купуването на нови машини и съоръжения, свързани с процеса на производство и съхранение на вино, както и строително-монтажни работи по изграждане, надстрояване, пристрояване и/или реконструкция на сгради, предназначени за производство и съхранение на вино, контрол на качеството на произведените вина и др.

Допустимият процент на европейско финансиране по подадените проекти ще се определя в зависимост от вида на предприятията. И през настоящата година микро-, малки и средни предприятия ще могат да получат до 70 на сто финансиране от ЕС, големите предприятия с годишен оборот под 200 милиона евро и по-малко от 750 служители - 35 на сто, а големите предприятия с оборот над 200 милиона евро и над 750 служители - 25 на сто. Оставащата част от разходите ще бъде за сметка на кандидатите за предоставяне на финансова помощ.

Документи по мярката се подават лично или чрез упълномощено лице на адрес: ул. "Гусла" нр. 3, отдел "Вино, промоционални програми и лицензии", след предварително записан час на един от следните телефони: 02/8187 513, 02/8187 517 и 02/8187 534.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Данъкоплатец

    3 0 Отговор
    След изборите,
    България вече няма да е същата!

    България ще бъде, като Белгия!
    9 месеца без правителство!
    И най-после ще се отлепим от дъното на ЕС!

    А София ще заприлича на Брюксел!

    Вчера дърварят Рашидов ни информира по Нова телевизия,
    че "Надървящият" избирателите дръвник бате Бойко,
    хвърля "бялата кърпа" на дясното БКП.
    Бащицата на ГЕРБ Борисов, нямало вече да е Премиер,
    а кандидат за Президент.
    За да избегне отговорост за пачките и кюлчетата!

    Днес лявото БКП, също хвърля "бялата кърпа".
    Панически търси колаборация с ДБ.
    Нинова търси сътрудничество с Христо Иванов.

    Но Нинова е ударила не на камък, а на желязо!
    Христо Иванов е стоманен!

    Което значи, че ДБ ще бъде незаобиколим фактор в следващото НС!
    Което значи, че за да има правителство, то трябва да бъде 3:5:8 на ГЕРБ:ДПС:БСП!
    Което значи, че ГЕРБ ще утече в канализацията, както НДСВ!

    След изборите,
    България вече няма да е същата!